Няколко полезни съвета при избора на облицовки и мебели за баня

Съвети за избор на мебели за баня

Съвременната баня е много повече от мястото, където човек се къпе и изпълнява физиологичните си нужди. Тя е помещението, което посещаваме най-често и където започва и свършва всеки наш ден. Красивата и удобно подредена баня е дар Божий. Но всъщност, не е чак толкова трудно да я създадем – точно такава, каквато ни е необходима. Нека видим как можем да го постигнем.

На първо място – да се съобразим с индивидуалните ни потребности

Всеки един декор може да бъде разкрасен и направен така, че да изглежда много елегантен и стилен, но важното е да не отстъпва и от своята функционалност. За щастие, днешните мебели за баня, облицовки и аксесоари идват със забележителен външен вид и ни улесняват неимоверно много при обзавеждането на банята. Но тайната е в това, че всеки един детайл в помещението трябва да бъде в хармония с останалите. Затова внимавайте в съчетанията.

Според специалистите, трябва да подберете такива мебели за баня, които са най-функционални спрямо вашите навици и стил на живот. Така например, ако разполагате с богата гама козметични продукти, които съхранявате в близост до мивката, то тогава откритият рафт не би бил добра идея. Постоянно ще е претрупан, а аксесоарите ви ще бъдат изложени на показ и ще създават впечатление за безредие. В този случай е по-добре да заложите на шкаф с огледало, например, който да прибере и съхрани надеждно всичките ви козметични принадлежности. Банята ще изглежда чиста и спретната, а вие ще имате бърз и лесен достъп до вашите неща.

Какъв тип мебели за баня да изберем

Тук всеки специалист ще ви посъветва да изберете мебелите в банята от гледна точка на практичност и издръжливост. На пазара на подобни продукти се предлагат мебели, изработени главно от дърво, mdf и pvc. Мебелите от дърво за баня са наистина най-красиви и стилни, но не са толкова практични. Причината е че влагата в банята може да наруши техните качества след време, особено ако банята е малка и не се проветрява добре. Мебелите от mdf са влагоустойчиви при условие, че върху тях не попада директно вода от душа или мивката. Мебелите за баня от pvc са най-практични, понеже при тях няма влияние от влагата и водата, попаднала върху тях. Те са най-подходящи за малки по размер помещение и семейства с малки деца. Голям избор мебели за баня може да разгледате на сайта на Keranova тук https://www.keranova.org/%D0%BC%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D0%BB%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%B1%D0%B0%D0%BD%D1%8F

Облицовките са важни

Що се отнася до различните видове плочки за баня, сред огромното разнообразие от цветове и текстури няма как да не откриете каквото търсите. От друга страна мебелите за баня трябва да си подхождат стилово и цветово с плочките на стените и пода. Що се отнася до санитарния фаянс, то повечето модели тоалетни чинии и мивки са бели, а този цвят е неутрален и би изглеждал чудесно във всяка една цветова схема. Ако искате да проявите оригиналност, може да изберете модерна мивка, изработена от камък, стъкло или прозрачна смола с вградени декоративни елементи. Мивките, тип купа, например, в момента са голям хит и наистина изглеждат чудесно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *