Предимства на лазерната епилация пред фотоепилацията

Много от Вас сигурно се чудят каква е разликата между тези два доста известни напоследък начини за трайно обезкосмяване.

Модерна лазерна епилация

Основната е в метода на премахване на косъма. Докато при фотоепилацията се третира луковицата на косъма и това води до частичен ефект, то лазера спира растежа на косъма и неговата повторна поява. Фотоепилаторите са мощни лампи, които често биват бъркани с лазер, заради светлината, с която третират космената структура. Друга съществена разлика между двата типа епилиране е в разрушаването на кожата около косъма.

С лазерната епилация няма абсолютно никаква опасност от каквото и да било изгаряния, но не можем да твърдим същото за метода фотоепилация. По-нежната и чувствителна кожа може да се възпали сериозно и от силата на лампата да получи повърхностно изгаряне. Фотоепилирането ако трябва да бъдем честни не е подходящо за всеки тип кожа и това всъщност е поредната разлика между този метод и лазерното обезкосмяване.

Ако разгледате по-обстойно спецификата на двата уреда и тяхното действие върху човешката кожа ще забележите, е ползите са в посока лазерна епилация. Причините за това откриваме във факта, че на практика лазера може да се използва при всякакъв тип кожа като това по никакъв начин не влияе върху участъците около косъма. Много по-дълготраен е ефекта от терапията с лазер, както ще се убедите в сайта на https://incanto.center/. Самия курс на лазерна епилация може да включва от 6 до 8 процедури като строго индивидуално е как ще се повлияе косената структура от влиянието на конкретния лазер. Има по упорити светли косъмчета, при които е нужно повече време за да има желания ефект. Идеята е максимален брой луковици при всяка следваща терапия да загинат и така космите да не поникват отново. Което е едно от основните преимущества на лазерната епилация пред всички останали методи.

Повторяемостта на процедурите е препоръчителна след три седмици за да се гарантира израстване на останалите косъмчета. Наистина лазерната процедура е бърза и не отнема много време. Противно на очакванията, че веднъж завинаги ще разрешите проблема с окосмяването имайте предвид, че ефекта наистина е дълготраен, но ефекта от процедурата от 2 до 5 години, което е истинско постижение за науката и козметичната индустрия. За това смеем да твърдим, че лазерната епилация е възможно най-добрият метод за обезкосмяване при това трайно и безболезнено.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *