3 ползи от хапването на торти без захар

торти без захар

Здравословните торти отдавна не са нещо нечувано. Точно обратното, през последните години те добиват все по-широка известност, като стават част от менюто на хора от различни възрасти. Всеки, който държи да се храни и да живее здравословно, избира за десерт сурови сладки.

В тази статия ще ви представим най-общо 3 ползи на тортите без захар.

1. Отслабваме по-лесно

Борбата с излишните килограми е част от ежедневието на милиони хора по света. Хранителните режими и диетите препоръчват да се избягват сладки неща, защото са вредни за организма. Сурови торти без захар обаче са приятно изключение от правилото. Суровите десерти ни позволяват да консумираме сладкиши, с които тялото ни не се чувства зле.

Те не възпрепятстват горенето на калории, респективно и топенето на излишните килограми.

Без съмнение, тази причина е сред най-важните за мнозина от хапващите здравословни торти и бонбони.

2. Забавяме процеса на стареене

Според учените бялата захар е вредна и когато спрем да я консумираме, ние се подмладяваме.

Вместо нея диетолозите препоръчват да приемаме повече свежи плодове, богати на витамини – боровинки, ягоди, ябълки, цитруси и прочие. Една от задължителните съставки на тортите без захар са именно пресните плодове.
Тези десерти не се пекат и освен захар в тях не се слагат и яйца. Това ги прави здравословни и идеални за лятото, когато ни се хапва нещо леко.

3. Предотвратяваме развиването на различни заболявания

Тортите без захар са чудесен вариант да ядем сладко без да се тревожим, че на целия или част от организма ни ще му се отрази лошо.

Например, черният дроб страда от прекомерната употреба на този подсладител. Според лекарите за него той е вреден, колкото и алкохола. За съжаление, е научно доказано, че бялата захар възпрепятства усвояването на някои витамини и минерали като калция например.

Освен основен причинител на затлъстяване, тя е и виновник за развитието на болести като диабет тип 2.

Консумирането на сурови торти и десерти без захар може да ни спаси от тези сериозни здравословни проблеми.

Вкусовите качества са отлични, а рецептите – много. Небцето ни ще е доволно, а тялото – ще е здраво. Без съмнение, с помощта на суровите торти без никаква захар, но с достатъчна сладост можем да водим един по-пълноценен начин на живот.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *