Нов живот за старите матраци

Броят на старите матраци, които се озовават изхвърлени на сметищата за отпадъци е предостатъчен, за да предизвика безпокойство. Фактът, че повечето матраци са съставени от между 85 и 95 процента рециклируеми материали прави статистиката да изглежда и по-лошо. Проблемът с всички матраци за рециклиране е в това, че повечето заводи за рециклиране, няма да ги приемат, това би се случило само ако специално проектирани за това. В България такива все още не са изградени, а в Европа не са достатъчно на брой, а и излиза доста скъпо и нецелесъобразно.

Намирайки първата добра борса за матраци или магазин за матраци можете да си закупите най-добрите модели на матраци Нани, Парадайс или Магнифлекс. Дори да имате възможност да търсите само в интернет спокойно можете да се снабдите с матраци онлайн или пък с топ матраци както за леглото така и за диваните и леглата за гости. Един топ матрак наистина може да свърши чудеса.

Дори да ви притеснява ключовото матраци цени или матраци размери трябва да знаете, че пазарът предлага повече отколкото си представяте.

Ако човек е достатъчно креативен би могло да предприеме иновативен подход като разглоби сам старите си легла, спални и матраци, вместо да търси как да се отърве от тях. Има много компоненти, които се съдържат в матраците и е възможно да влязат в повторна употреба. Ако се занимавате с шивачество, интерес за вас може да представляват копчетата или текстила от матраците.

Пълнежът пък може да се използва за изработка на чисто нови възглавници или дори да се захванете и да претапицирате някоя мебел, за която вече ви е омръзнало или е захабена. Ако сте майстор дърводелец, може да се интересувате от дървената рамката като суровина. А ако не се получи нищо полезно, винаги може да използвате дървото от старите си матраци за разпалване на следващия си лагерен огън. Дори и металните пружини от матраците могат да се използват креативно – идейно е например, да се изработи уникална инсталация или стойка за бутилка вино.

Веднъж „спасили се” се от вече употребените матраци, най-логично е да се влезете в първия магазин за матраци и да придобиете някой от предлаганите на пазара топ матраци. А ако нямате време да посетите реален магазин за матраци е най-бързо да влезете в Интернет. В търсачката изписвате матраци Парайдайс или Тед, или Нани и ви излизат най-изгодните оферти. https://www.brava.bg/matraci

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *