Disney Consumer Products стартира висша мода, облекло за пораснали.

През 2013 година водещи брандове при висшата мода Mango и Zara изненадаха потребителите, пускайки висша мода. Представиха креативна детска мода, маратонки и тениски, интегрирана за възрастни. Най-голямата атракция бе участието на любимият анимационен герой Мики Маус върху щампи на тениски за мъже и жени.

Еднократния експеримент доведе до наистина големи продажби и именно това направи така, че Disney UTV да предложат детските си герои в модата за възрастни.

Очаква се ръст от 40 % от продажбите в рамките на две години, каза Roshni Bakshi, управляващ директор – търговия на дребно в Disney UTV.

Интересна и любопитна информация е и че, по-рано тази година, Disney стартираха и в отрасъл с недвижими имоти с фирмата SUPERTECH. Любимите анимационни герои Мики Мини и други запазена марка на компанията, все повече представляват интерес у купувачите и се предлагат на мебели, килими, кухненска посуда, прибори, фенове, бои, плувни басейни, зони за игри в домовете и други.

„“Ние създаваме една нова среда за марката „“, каза Bakshi. „“

От компанията заявиха, че в в Япония до 60% потребители на продуктите на Дисни са възрастни. В САЩ и Европа процента е 40%, но тези показатели са ясен знак, че модата с героите на Дисни тепърва ще се търсят повече и интересът ще продължава да расте.

Не е тайна, че и аз притежавам тениска с мики маус, който тениска ми е една от любимите, и въпреки, че съм на 34 години, редовно я нося – предимно когато съм на пазар или на разходка. Смея да твърдя, че събирам погледи у хората и не е никак смешно, даже е стилно и идейно.

Силата на бранда на Динси се е утвърдила, и тепърва ще се доказва в модния бизнес. Самият факт, че всеки отрасъл търсят все повече да интегрират героите е показателен, че и при модата ще дръпне и ще има успехи. За финал, ако все още си нямате дрешка с Мики Маус или Мини Маус, то е време да потърсите … ще се убедите от приятните емоции.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *