Защо да отидем на екскурзия в Египет

Без съмнение Египет е дестинация, която привлича милиони туристи ежегодно. Богатата история на страната е притегателна сила, на която запалените пътешественици не могат да устоят. В това няма нищо случайно, защото не са много древните цивилизации, които все още пазят автентични храмове и скулптори от онези времена. Кайро, Луксор и Хургада са сред най-популярните градове, които са запазили в най-голяма степен духа на Древен Египет. Различни дестинации и екскурзии в Египет може да разгледате тук

Египет

Хиляди хора всяка година избират да обиколят и разгледат Египет на круизен кораб, плаващ по Нил.

Приключението започва след след кацане в Кайро или Хургада и след прекарване на ден-два в съответния град. Без съмнение най-известната атракция са Пирамидите и Свинкса, които са задължителна част от програмата на всеки пътешественик при планирана екскурзия в Египет.

Освен тях обаче круизът по р. Нил дава възможност да се види храмовия комплекс Абу Симбел. Той е пазител на храма на Рамзес II и съпругата му Нефертари.

Ако изберете да пътувате на екскурзия до Египет посредством туристическа агенция, ще откриете, че повечето включват в цената обиколка на Луксор. В града се намира Долината на царете, част от която са гробниците на Тутанкамон и Хатшепсут.

От палубата на круизния кораб може да се наблюдава Луксор през нощта – красива гледка, окъпана в светлини.

Круизът от екскурзията в Египет е най-оптималният вариант за опознаване на културата и историята на страната. Той е предпочитан от туристите, които отиват, за да видят възможно повече обекти, а почивката по брега на Червено море може да остане на заден план.

екскурзия в Египет

Часове, прекарани в пътуване с автобус между градовете, могат да се спестят, ако пътуваме с кораб. Това определено може да е незабравимо изживяване, което пътуващите изпитват за първи път.
Със сигурност програмата, която агенциите изготвят за екскурзията в Египет е много интензивна. Обикновено продължителността на трипа в Египет е между 8 и 12 дни. Местните гидове препоръчват месеците от октомври до април за пътуване до страната на фараоните. В противен случай екскурзията в Египет може да ви се стори трудно поносима за тялото, заради горещината там.

През останалото време от годината температурата е прекалено висока за хора, свикнали с нашия умерено-континентален климат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *