Баня в различни стилове – кой от тях е най-подходящ за вас

баня в различни стилове

Можете да направите банята в много различни стилове, според това, какво най-много ви харесва и каква атмосфера намирате за отпускаща и успокояваща. Днес ще разгледаме някои от най-популярните начини, чрез различно обзавеждане за баня в различни стилове, така че да ви помогнем в избора.

Минималистична баня

Банята в духа на минимализма е много модерно решение и същевременно е лесна за реализация. При нея има няколко основни неща – повече свободно пространство, аскетично обзавеждане за банята, което включва единствено най-необходимите неща, правилно осветление и специфичен избор на текстури. Цветовете на плочките и другите повърхности са монохромни, допълнени от един-два цветни акцента. Не забравяйте да ги добавите, защото в противен случай помещението ще изглежда скучно. За минималистичната баня е важно да изберете обзавеждане в банята като различни санитарни принадлежности и покрития от естествени материали или сполучливи техни имитации. Повърхностите са гладки и лъскави. Хромът е един от най-използваните материали, особено що се отнася до закачалки, смесители за баня или други дребни детайли.

Винтидж баня

Напоследък такава декорация е много популярна и доста от хората я предпочитат. Тя е особено романтична и нежна. За да я приложите за банята, може да изберете красиво и класическо обзавеждане за баня като огледало с орнаменти и шкаф в същия стил. Ако имате място за декоративни елементи, може да украсите със стара ваза и букет рози – изкуствени или естествени. Цветовете не бива да са натрапчиви, а за да подсилите винтидж атмосферата, изберете подходящи смесители за баня със старинен вид, подобен душ или вана – най-добре на стойка.

Рустик баня

Баня в стил рустик е много оригинално решение, особено за хора, които обичат чистотата и романтиката на селската атмосфера. Тук ще ви свършат добра работа плочки за баня с текстура, имитираща дърво, както и подобни мебели, които изглеждат достатъчно просто и семпло. Що се отнася до декоративните елементи, рустик стила се свързва с полето, мириса на сено и лавандула. Може да украсите с кошница с изкуствени полски цветя, както и да използвате висящи плетени кошници за съхранение на аксесоари и лични принадлежности. Така избраното от вас ново обзавеждане за банята ще бъде в интериорен синхрон, обхващащ цялото мокро помещение.

Който и стил баня да изберете, придържайте се към семплите форми и дълготрайни класически решения. Ремонтът на банята е тежък и сложен процес, който изисква много опитни специалисти за довършване на вашата концепция и идея.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *