5 неща, които ресторантите не искат да знаете

Със сигурност, никога преди не сте забелязвали някои неща в ресторантите, но сега със сигурност ще им обърнете внимание.

Ако вечеряте често в заведения, трябва да знаете, че всеки ресторант има нещо, което се пази в тайна от клиентите. Разбира се, това не важи за БМ ресторант Варна.

Докато седите на масата и се наслаждавате на храната в любимия ви ресторант, зад вратите на кухнята се случват много неща, за които бихте узнали, само от хората от хранителната индустрия.

 

  1. Менютата са създадени така, че да ви накарат да харчите повече.

Ресторантите обикновено изброяват най-скъпите си ястия от дясната страна на менюто, защото там естествено гледат очите на клиентите. Някои ресторанти поставят най-скъпите си продукти в горната част на менюто, така че другите артикули да изглеждат по-достъпни.

 

  1. Машините за безалкохолно са скъпи за почистване.

По-голямата част от машините за напитки се почистват веднъж на 2 месеца. Свидетели твърдят, че са виждали как расте черна плесен, но мениджърът отказва да я почисти, защото е твърде скъпо.

  1. Специалитетите може би не са най-свежите ястия в ресторанта.

Повечето специални предложения в ресторанта са съставени от компоненти, които са на дни и трябва да бъдат използвани, за да не бъдат изхвърлени, твърдят запознати.

Това не означава, че не бива да поръчвате специалитети. Ресторантите не биха ви сервирали храна, която всъщност се е развалила и вие ще консумирате хранителните отпадъци.

 

  1. Салатите могат да бъдат едни от най-малко здравословните елементи от менюто.

Сервитьорка в известен ресторант твърди, че ориенталската пилешка салата е едно от най-калоричните неща в менюто, с почти 1500 калории. За съжаление, нямали право да информират хората какви са калориите на продуктите в салатата, освен ако не поискат специално.

  1. Лимонадата може наистина да не е „прясно изцедена“ или „домашна“.

Да, можете да видите лимони и портокали, които се изстискват на някои места и в по-малки ресторанти. Но при по-големите вериги вероятно пиете концентрирана смес от сокове.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *