4 страхотни вина, които вървят с морски дарове

Много гости на курортния град очакват най-свежите и изключителни морски дарове в ресторанте на морския бряг. А когато се наслаждават на подобни морски дарове, те искат да консумират също толкова изключителни вина! Независимо дали поръчате риба, омар, миди или други любими храни, ето няколко страхотни вина, които можете успешно да съчетаете с ястията си:

Совиньон Блан

Когато си мислите за изключително бяло вино, което можете успешно да се съчетае с риба, заложете на Совиньон Блан. То е идеално за съчетание с почти всяка вкусна морска риба, стриди или миди. Сухо  и кристално, то ще ви завалдее с начина, по който се излъчват ароматите му на фона на ястието ви.

Шардоне

Шардонето е по-пълноценно вино и се съчетава добре с по-ароматни ястия с морски дарове. Нека смелите аромати на съчетанието на Шардоне с омари, стриди, раци или скариди да оживят допълнително ястието, което сте си поръчали.

Фино Шери

Ако поръчате скариди, тогава сухото фино Шери ще е перфектният им съпровод. Сухо е и изкарва на показ аромата на скаридите – без значение как са били приготвени.

Пино Ноар

Много хора не осъзнават, че определени червени вина се съчетават идеално и с морските дарове! Пино Ноар е леко червено вино, което върви много успешно с по-ароматни морски дарове, включително сьомга, риба тон, скумрия, риба меч и др. Ще се насладите на богатството на месото максимално, когато добавите към ястието и чаша от това вино.

Готови ли сте да се насладите на най-добрите морски дарове в ресторанти Варна? Не се притеснявайте да попитате за вашето любимо ястие! Заведенията са отворени за обяд и вечеря и освен на частни вечери, стават домакини на корпоративни събития и интимни празненства. Ресторантите предлагат богата винена листа, така че със сигурност ще намерите виното, което да пасва на вашето хранене и вашата вкусова палитра. Винаги има повод да вдигнете наздравица с една чаша хубаво вино.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *