4 професионални съвета за пастата за зъби от семейния зъболекар

Консултацията със семейния зъболекар за това как да спазвате добра устна хигиена е най-добрият начин да разчитате на здрави зъби и венци. Една от най-популярните теми, която семейните зъболекари често обсъждат, е пастата за зъби. Качествената паста за зъби съдейства за доброто здраве на устната кухина. В противен случай може да се стигне до разговор за подходящи дентални импланти София.

Съществуват няколко съвета и препоръки, които стоматолозите често дават на тези пациенти, които се стремят да са изрядни при рутинната устна хигиена.

  1. Избраната от вас паста за зъби е добре да се прилага минимум два пъти през деня

Стоматолозите са категорични, че така се поддържа доброто здраве на устната кухина.

Хората ядат много неща през целия ден, а остатъците причиняват натрупване на бактерии, които се премахват само с паста за зъби. На пазара има огромно разнообразие от пасти за зъби. Това дава шанс всеки да намери най-подходящата за себе си.

  1. Не прекалявайте с избелващите пасти

Много възрастни използват избелваща паста за зъби, за да изсветлят зъбите си и да премахнат образувалите се петна. Макар че стоматолозите не се противопоставят на използването на избелваща паста за зъби, те напомнят на пациентите да ограничат употребата й. Пастата за зъби, която има избелващи агенти, може да нарани емайла, ако се използва прекалено дълго. Освен това може да възникне чувствителност на зъбите, която може да бъде неприятна.

Децата трябва да избягват този вид паста за зъби, тъй като зъбите им все още растат и се развиват, а избелващите агенти могат да бъдат твърде силни и потенциално вредни.

  1. Пастата за чувствителни зъби е ефективна

При чувствителност в зъбите, стоматолозите препоръчват паста за зъби, която помага за намаляване на чувствителността на зъбите.

  1. Използвайте паста с размер на грахово зърно

Според стоматолозите, децата трябва да използват много малко количество паста за зъби без флуор. Възрастните трябва да използват не повече от грахово зърно.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *