4 неща, които трябва да знаете, преди да наемете ПР агенция

Фирмата ви работи и сте готови да покажете марката си на целия свят. Вече е време да повикате професионалистите. Една ПР агенция може да бъде чудесен вариант за начинаещ предприемач. Тяхната задача е да ви вкарат сред медиите, журналистите и конкурентите, пред които искате да се представите и  да ви помогнат да се ориентирате към многобройните нюанси в света на промоциите.

Но преди да наемете някоя ПР агенция, имайте предвид тези четири неща, за да сте сигурни, че поставяте марката си в най-добрите ръце.

  1. Количество над качеството

Едно от най- погрешни схващания за популяризирането на вашата марка е, че количеството е еквивалентно на качеството. Не е точно така! Когато става дума за споделяне на вашата история с медиите, вие искате да се съсредоточите върху контакти и интервюта с онези, които не само ще осигурят най-голяма аудитория, но и това ще ви представи в най-добра светлина на вашата целева аудитория.

Една добра ПР агенция ще работи с вас, за да ви осигури значими за вашата марка интервюта, а не да ви залее с много медиен шум, който ще имат малко значение за марката ви.

  1. Какъв е екипът?

Това е важно! Тъй като PR агенциите обикновено формират малки екипи за всеки отделен клиент, най-вероятно ще работите с няколко души. Първо разберете с кой ще бъде вашият основен контакт, за да рационализирате комуникационния процес. Също така ще искате поне един експерт от отрасъла в екипа ви, който има здрави връзки с журналистите и влиятелните фигури, към които насочвате.

И накрая, разберете кои са наличните за вас писмени и социални медийни ресурси. Тъй като това са две важни неща за успешна PR кампания.

  1. Измерване на успеха

Когато попитате: „Как ще измерим успеха?“ Вие се интересувате от един отговор: анализ. Вашата ПР агенция трябва да ви предостави комбинация от ежедневни, седмични и месечни медийни отчети, които дават изчерпателен поглед за начина, по който медиите възприемат вашата марка и вашата индустрия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *