2 мита за матраците

Покупката на нов матрак прилича много на покупката на автомобилна застраховка. Да сравнявате характеристики и цени на матраци и марки е истинско предизвикателство, защото има толкова много варианти. С вътрешни пружини или латекс, органичен или естествен, луксозен плюш – комбинациите от това, което е вътре в матрака ви, са многобройни. И тъй като покупката на ново легло не се случва често, трябва да се избира качеството пред ниската цена.

Внимателното сортиране на информацията, която се намира на много места, за матраците и подреждането на удобното легло ще ви даде шанс да направите информирана покупка.  Въоръжете се с вярна информация и научете каква е разликите  между мита и истината за матраците.

  1. Сменяйте матрака си на всеки 8 години

Съветът за качествен сън препоръчва да подменяте матрака си на 7-10 години, като се ръководите от комфорта и подкрепата, която ви осигурява настоящия матрак.

Точно както добрият чифт маратонки може да ви накара да тичате по-бързо и да избегнете евентуални травми, така качествения матрак може да ви осигури по-добър и здравословен сън.

 

  1. Твърдият матрак е най-подходящ за гърба ви

За да намалите максимално болката и неудобството и да помогнете на тялото си да се отпусне в лечебен, регенеративен сън, се нуждаете от матрак, който е в услуга на любимите ви пози за сън, като същевременно поддържа всички области на тялото ви. Като цяло матраците се разпределят в три категории.

Меките матраци отговарят на вашата форма, но не успяват да осигурят еднаква опора по цялото тяло.

Матраците със средна твърдост гарантират еднакво комфорт и подкрепа и да облекчават болката в гърба при много хора.

Матраците, които са много твърди, гарантират добра опора, но малък комфорт, което може да предизвика болка в точките на натиск.

Отделете достатъчно време, за да съберете нужната ви информация. Матраците са скъпа покупка и изискват повече внимание от ваша страна, за да се наслаждавате на години удобство и комфорт в леглото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *