Хамалски услуги при преместване в ново жилище

Ако ви предстои преместване в ново жилище, сигурно се чудите откъде да започнете. Най-доброто решение в този случай е да изберете хамалските услуги. Преди да започнете с организацията по преместването, обадете се на бригада за хамалски услуги.

Хамалите могат да ви съдействат за всичко, свързано с  преместването – от опаковането на вещите, мебелите и уредите до подреждането им в новото жилище.

Позвънете на телефоните на някоя препоръчана хамалска бригада и поговорете с техен представител. Разберете какви услуги могат да ви предложат в случая и какви са цените. Ако можете да си позволите пакетна услуга, хамалите ще се заемат с всички необходими дейности по преместването.

Ако парите не са ви излишни, можете да се  договорите за дейностите, които няма да са ви по силите. В повечето случаи, собствениците на имоти предпочитат сами да си опаковат вещите, мебелите и уредите. Опаковъчните материали можете да си набавите сами или да вземете от хамалите. Хамалите могат да ви дадат ценни съвети за това кое как трябва да се опакова, за да не се повреди по време на транспортирането.

Изнасянето, товаренето, транспортирането и разтоварването са най-често използваните хамалски услуги от клиентите при преместване в ново жилище. Добре е още при опаковането да си правите списък кое къде сте сложили. Можете да лепите такъв списък и на всяка кутия, пакет или плик. Така ще ви е по-лесно след нанасянето в новото жилище да намерите това, което търсите.

Списъците ще  ви помогнат да контролирате и кое вече е качено на камиона или разтоварено.

След като сте готови с опаковането, хамалите ще дойдат на посочения от вас адрес и ще се заемат с изнасянето на опакованите вещи. Препоръчително е предварително да сте се погрижили за удобно място за паркиране на камиона. Така няма да се налага тежките мебели и уреди да се носят на голямо разстояние, което ще затрудни хамалите и ще оскъпи услугата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *