Тънкости в организирането на рожден ден на възрастен

Планирането на парти за рожден ден може да бъде много вълнуваща задача, стига да имате достатъчно търпение и ентусиазъм. Стремите се  да намерите идеалното място за партито и сте нагърбили да поканите всички гости. Да не говорим, че трябва да направите всичко в рамките на определен бюджет. Партито не е само куп от подаръчни кутии. Доста енергия се хвърлв в организацията на парти за рожден ден, особено ако го планирате за някой друг. Независимо дали планирате парти за възрастен или дете, съобразете се с тези стъпки, за да направите всичко много по-лесно.

  1. Бюджет

Трябва да започнете с бюджета, защото той засяга почти всеки детайл от партито. Без бюджет, за начало, можете да определите темата или менюто за партито. Не забравяйте да бъдете реалисти за бюджета. Той не трябва да е огромен, особено защото има толкова много безплатни декорации и дейности, които можете да използвате за партито.

  1. Тема

Ако планирате свое собствено парти, имате късмет! Можете да изберете всяка тема, която искате. Ако планирате партито за някой друг, трябва да се консултирате с него, ако не е изненада. Трябва да съобразите храна, декор и покани с избраната тема.

  1. Дата

Избирането на датата може да бъде сложно, затова се опитайте да планирате предварително. Избирането на уикенд може да бъде добър вариант, защото хората най-вероятно ще бъдат свободни. Изберете дата предварително, така че хората да не поемат други ангажименти за деня.

  1. Място на провеждане

Едно от най-добрите места за парти е вашата собствена къща или задния двор. Ако не искате да организирате партито в собствената си къща и разполагате с повече бюджет, можете да изберете подходящ ресторант.

  1. Списък на гостите

Ако планирате свое собствено парти, очевидно е кого искате да поканите. Ако обаче планирате нечие чуждо парти, не забравяйте да се допитате до рожденика, за да видите кого иска да види на партито. Ако поканениете са много, това най-вероятно означава, че имате нужда от повече храна, покани и бюджет.

  1. Покани

Ако имате тема за вашето парти, помислете дали да не направите покани, които съответстват на темата. Винаги можете да персонализирате покана, която да отговаря на някаква тема. Ако не планирате да имате тема, помислете дали да използвате брокат или фолио, за да добавите допълнителен стил към вашите покани. Опитайте се да включите цялата информация за партито в поканата и изпратете покани поне месец преди събитието. Не забравяйте, че всеки има своя график.

  1. Храна

Никога не е добре да правиш купон с гладни гости. За по-голямо парти, помислете дали да направите храненето в стил шведска маса, така че всеки да може да си вземе храна когато и колкото поиска. Тя позволява на хората да се хранят, когато искат, така че не е нужно да се притеснявате за това.

  1. Запазена марка на партито

Изпратете гостите си с нещо, което да запомнят партито. За парти за възрастни можете да раздадете мини бутилки алкохол или персонализирани бисквитки, които съответстват на темата. Можете да ги поставите в кошница до вратата или да ги раздадете лично.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *