Как правилно да се избират трикотажни неща

trikotajni-neshtaТрикотажните неща са любим предмет от гардероба на мъже и жени. Тези неща обаче се нуждаят от подходяща грижа. Ето някои основни правила, които могат да удължат живота си: http://mamaninja.bg/%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3/item/1298-layfhaker.

Изпиране

Всички трикотажни неща обикновено се деформират лесно при силно механично действие в мокро състояние. Перат се в пералня машина при деликатни режими и ниски температури от 30-40 градуса.

Най-често трикотажът докосва нашето тяло, така че спестяване в качественото измиване и изплакване не бива да има. В по-малка степен ще допринесат за загуба на представянето и ще намалят риска от алергични реакции.

Сушене

Сухият трикотаж е необходим само в хоризонтално положение. Лесно се деформира в мокро състояние. И по никакъв начин чрез режим „сушене“ в пералнята! Важна забележка: ако Вашият артикул по някаква причина е загубил оригиналната си форма, опитайте леко да го опънете докато е още влажен. Бъдете много внимателни.

Съхранение

Опитайте се да не поставяте деликатните трикотажни облекла на закачалки, особено тънки. Има вероятност ръкавите да се удължат, а раменете рамене. Поради това е по-добре тези продукти да се съхраняват в сгъната форма на рафтовете в шкафа. Е, само ако не се обличаш в стил „гръндж“.

Дефекти

Топчетата, които се образуват са най-неприятният и неизбежен, дефект. За съжаление, те възниква дори при правилна грижа. Реанимация може да се направи на трикотажна дреха с помощта на специални машини или обикновен бръснач. Но не забравяйте, че докосването трябва да е леко, в противен случай има голяма опасност да се повреди структурата на тъканта – което означава скъпи ремонти в шивашката работилница.

Нюанси

Модните тенденции показват множество декоративни елементи в облеклото – това може да бъде бродерия, апликация или комбинация от тях. Ако нещата не са много сложни и е позволено да се перат у дома, бъдете особено внимателни с тези елементи, не ги деформирайте чрез неправилно сушене и измиване. Ако решите да гладите е по-добре да направите това от грешната страна, за да не повредите декора.

Повече за милитъри стил: https://fashioncolors.bg/online-moda/damska-moda/милитъри-стайл-yes-maam.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *