Топ 5 металотърсачи на Minelab

Металдетекторите на австралийската компания Minelab днес са сред най-търсените уреди, когато става дума за ефективно откриване на различни видове метали, включително и самородно злато. Сред тях се среща много голяма гама разновидности, включително и за дълбочинно търсене, детски модели и универсални за начинаещите златотърсачи. Какви са предимствата на тези уреди, според задълбочените анализи на различните мнения на използващите ги потребители и кои са ТОП 5 моделите, които са сред най-предпочитаните и защо?

Каква е кратката история на австралийската компания

Дружеството е основано през 1985 г. в Аделаида под марката Minelab с основна дейност, разработване на технологии за откриване на метал. Пикът на популярността на уредите за търсене на метал идва през 1980 г., когато всички подобни устройства са внасяни предимно от САЩ и Великобритания. Тогава става ясно, че досегашните технологии за откриване са безсилни пред “тежките” почви в Австралия, което е възможност за австралийската компания да предостави своите иновации.

През 1986 г излиза и първият металдетектор GS 15000 Goldseeker, който дава решение на проблема и от тук тръгва славата и прогреса на Minelab.

Minelab

Защо металотърсачите Minelab са сред най-предпочитаните

Широката гама от уреди за самородно злато и търсене на различни видове метали у нас покрива всички предпочитания на потребителите. В това число влизат и нуждите при подводни и дълбочинни търсения, както и универсалните решения за различните видове почви и дълбочина. 

Специалистите от онлайн магазин ishop.bg са анализирали десетките потребителски местни и чуждестранни мнения за металотърсачите на марката Minelab и са съставили списък с техните предимства. Най-често срещани са положителните коментари относно високата ефективност при откриването на различни видове метали, както и малки метални предмети като монети и артефакти, така и големи военни находки.

Металотърсачите Minelab са лесни за настройка и конфигурация спрямо условията за търсене. Освен че могат да се правят различни прецизни ръчни настройки, те имат и автоматичен режим за самостоятелно приспособяване към съответната среда. Това ги прави подходящи за използване дори и от начинаещите златотърсачи.

От гледна точка на недостатъците, които се споменават от потребителите на металотърсачите Minelab, най-често срещани са критиките относно високото тегло на тези уреди. Дори и 100 грама повече са значителен товар за ръцете при продължителна употреба.

Кои са най-харесваните топ 5 металотърсачи на Minelab

  1. Equinox 800 – удобен модел с тегло 1,34 кг, поради което е с включен подлакътник за правилно разпределение на натоварването. Има монохромен дисплей с подсветка, изобразяващ нужната информация. В комплекта пристигат и слушалки. Честотният диапазон е в границите от 5 до 40 kHz.

  2. Equinox 600 – е приблизително идентичен на горния, но с по-малък честотен диапазон от 5 до 15 kHz. Този металотърсач има няколко режима, като “Плаж”, “Парк”, ”Поле” и т.н. Неговата 11” намотка е оборудвана с водоотблъскващо покритие, позволяващо подводни и търсения на дълбочина от 3 метра.

  3. X-Terra 705 – подходящ за намиране на дребни монети и находки на дълбочина до 80 см. Оборудван е с 10 гумирани бутона и дисплей, показващ важна информация, както и 4 програми.

  4. X-Terra 305 – професионално решение за търсачите на различни артефакти на дълбочина до 60 см. Работните му честоти са от 7,5 kHz за откриване на големи метални предмети до 18,75 kHz за малки монети в близост до повърхността.

  5. Go-Find 44 – невероятно подходящ модел за начинаещите златотърсачи, чиято дълбочина на търсене достига цели 80 см. Уредът е с тегло 1 кг и е подходящ дори и за продължителна работа до около 8 часа. Чрез приложението Go-find имате възможност веднага да споделяте откритите от вас находки с приятелите си в интернет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *