Съвременна климатизация с високоефективни решения

Как работят чилърите и защо са ефективни?

Климатизация днес има всяка една сграда. За сравнително краткия период на развитието си, климатичните системи претърпяха значителна еволюция. Днес те са насочени не само към климатизирането на въздуха в помещенията, но и към създаването на една здравословна среда за живот и работа на хората. На фона на това изниква и болезнения въпрос за опазването на околната ни среда и развитието на климатизацията в тази насока. Маркан Про са компания оперираща в сферата на съвременната и ефективна климатизация на разнороден тип сгради. Професионалистите от екипа имат богат и дълъг опит, чрез който максимално добре ще изпълнят желанията на клиента за постигането на енергийно ефективна климатизация на сградите им. Нека поговорим малко за централизираната климатизация с помощта на чилъри.

Климатизация – централизация, ефективност и контрол

Чилърите накратко използват традиционна система за затопляне или охлаждане на едно помещение независимо от обема му. Те работят на база пренасяне на течности или въздух, които съответно пренасят енергия. Самите чилъри са агрегати охлаждащи водата или въздуха. Именно водата и въздуха са агентите, които пренасят енергията и по този начин охлаждат или затоплят помещението. През зимата, при отрицателни температури водата се смесва с гликол, като по този начин се предотвратява замръзването й.

Най-удачна климатизация на сгради с чилъри се прави на големи търговски, индустриални или производствени помещения. Удобството да инсталираш на едно място хладилния агрегат и само с вода да отопляваш или охлаждаш цялата сграда е незаменимо, при този тип сгради. Разбира се можете да си поставите чилърите и в домашни условия, но те имат по-малки мощности до 60 киловата. Освен с вода, чилърите могат да климатизират сградата ви и на въздушен принцип.

Маркан Про отчита факта, че чилърите, като едни съвременни системи за климатизация имат множество предимства. Те работят много добре, дори при необичайни условия. Енергийната им ефективност е висока, а времето им за рестарт минимално, ако има загуба на електроенергия. Друга полза, която ви предоставя тази централизирана климатична система е наличието на топла вода, която се постига, чрез пълното усвояване на топлинната енергия. Въздействието на този вид климатични системи за големи сгради върху околната среда е минимално. Тоест те освен, че имат широко приложение са и екологично чисти, високо ефективни и гъвкави. Освен, че охлаждат, чилърите днес могат и да затоплят помещенията с действието си на термопомпа! Това е идеалното средство за климатизация на басейни, оранжерии и дори жилища.

Заповядайте в онлайн страницата на Маркан Про http://www.markanpro.bg/ и се свържете с едни истински професионалисти в областта на климатизация и ОВиК системите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *