Сватба с малък бюджет

Не всеки разполага с неограничени средства за организиране на сватбата си. Всеки може сам да прецени какво иска и какви средства да отдели за нея. Не е оправдано да се пръскат много пари за безсмислени ритуали и екстри. Парите тепърва ще са ви необходими за много по-важни неща от едно сватбено парти. Ето няколко съвета от сватбена агенция Варна как можете да с малък бюджет да организирате една чудесна сватба.

Добро решение в тази насока е да насрочите сватбата си за време, което е извън най-натовареното със сватбени тържества.

Вместо да правите тежък банкет, можете след церемобията да направите едим семлъл коктейл. Така с много по-малко средства ще почерпите гостите си и всичко ще изглежда много елегантно.

Още по-леко ще минете, ако отпразнувате сватбата си в селската къща на ваши роднини или приятели. Така ще използвате големия двор.

Можете доста да спестите от украсите в заведението.

Сватбените дрехи и на двамата струват цяло сътояние. След сватбата всичко остава в гардероба. Затова по-практично би било да помислите за рокля и котюм под наем.

Ако не разполагате с личен автомобил, вземете за заем от приятели и познати. Никой няма да ви откаже. Разбира се, за украсата й ще се погрижите вие.

Доста средства бихте спестили, ако възложите задачата със снимките на ваш познат, който се справя добре с това и има добър апарат или камера. Трябва да знаете, че наемането на професионалист за тържеството понякога излиза по-скъпо от всичко останало.

Не пропускайте преди да правите окончателни уговорки и резервации, да проверите офертите в различните хотели и ресторанти какво се предлага. В някои хотели първата брачна нощ на младоженците е напълно безплатна. Други предлагат безплатна украса на ресторанта или последваща безплатна вечеря една година след сватбата на първата семейна годишнина.

Обсъдете внимателно всичко, огледайте кое е излишно и не робувайте на излишните традиции и ритуали.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *