Най-добрите места за посещение в Исландия

Исландия е известна със своите контрастиращи пейзажи, които буквално карат земята тук да пуши и изригва под краката ви. Явно точно заради това и вие сте се спрели на екскурзия Исландия.

Исландия е разположена толкова далеч на север, че е страна, която изглежда непрекъснато покрита със сняг и лед, но нещата са различни. Това всъщност е един от най-вулканичните региони в света, с огромен брой активни вулкани, готов да изригне във всеки момент.

Този контраст също така означава, че тук ще попаднете на огромно количество геотермална дейност, която е довела до известни природни извори като Синята лагуна и други стари басейни с топла вода. Ако харесвате градове, тогава можете да се насладите на привлекателната столица Рейкявик, която предлага едно от най-добрите скрити места за хранене и нощен живот в Европа, но ако сте почитател на природата, тогава ще бъдете напълно разглезени за избор на пътуване тук. Освен вулкани и геотермални езера, можете да намерите блестящи ледници, подземни пещери и елегантни национални паркове, покрити със скитащи се елени.

Каквото и да търсите, Исландия също е земя на митове и легенди и можете да обиколите страната, като изучавате тролове, елфи, гиганти и митични същества, които допълват очарованието на тази загадъчна и привлекателна страна.

Това са най -добрите неща, които можете да направите в Исландия :

 

  1. Посетете националния парк Скафтафел

Националният парк Скафтафел най-известен със своя ледник. Освен огромния ледник, тук можете да се насладите на невероятни формирования от лава, а мястото също привлича широка гама от местнато флора и фауна.

Любителите на природата могат да отидат да наблюдават китовете, а почитателите на птиците ще открият множество местни крайбрежни видове.

Паркът е покрит с атрактивни туристически пътеки и можете да се изкачите нагоре и да се разхождате по ледника в зависимост от времето на годината.

Интересното е, че именно този ледник е включен в „Пътуване до центъра на Земята“ от Жул Верн.

Възхитете се на водопада Динянди

Динянди е известен като един от най-красивите водопади в западната част на Исландия. Водопадът отстъпва на много по-малки потоци, докато се изкачвате до неговото местоположение, преди да видите най-накрая основното събитие, бушуващите води на Динянди.

Районът, в който се намира водопадът, е защитен природен резерват. Тук има и къмпинг, ако искате да останете и да запазите по-дълго величието на водите.

Имайте предвид обаче, че водопадът буквално гърми над планината, така че това не е най-тихото място, където да сложите главата си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *