Подходящи решения при избора на гранитогресни плочки за обзавеждане

banqtaТова че гранитогресните плочки са истинския хит на пазара за обзавеждане, не значи, че всички потребители са запознати с особеностите на различните видове гранитогрес. Затова се налагат чести консултации с търговците и експертите по обзавеждане, за да се избегнат грешки и по-детайлно да се навлезе в света на гранитогреса. Това е богат свят, с много възможности, но и с много възможно варианти за грешка. В такъв случай, информирайте се предварително, за да не допускате грешки и недоразбрани  неща, когато избирате гранитогресни плочки за дома.

Много хора мислят че полираният гранитогрес е по-добър от глазираните гранитогресни плочки, защото когато се надраскат или отчупят, цветът няма да се промени. Истината е, че и двата вида най-разпространен гранитогрес за масово ползване имат своите предимства и недостатъци.

Експертите съветват, да избирате плочките според това в какво помещение ще се инсталират. Цветовете и текстурите се избират в зависимост от стаята, която ще ремоделирате и обновите, и според декора, който искате да получите. В стаите където ще имате нужда от повече цвят и наситеност, можете да изберете глазиран гранитогрес, просто защото е визуално предизвикателно. В кухнята например можете да инсталирате глазирани гранитогресни плочки защото ще добавят много силен цветови акцент, освен това, там има по-малко вероятност плочките да се повредят.

От своя страна полираният гранитогрес, в еднотипен неутрален цвят, може да направи банята много стилна и минималистична като излъчване. Този тип гранитогрес обаче не е много подходящ за под, защото е по-хлъзгав от глазирания и допълнен с антислип технология. При отчупване или нараняване на повърхността, този вид гранитогрес не променя цвета си и това е някакво предимство в интериора, докато намерите ново решение за справяне с проблема.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *