Неща, които съсипват краката ви

Ходите боси: Харесва ви свободата. Ходенето боси от време на време е чудесен начин да си отпуснете краката да дишат и да се разтегнете. Но ходенето боси постоянно е лошо. Без подходяща опора на свода с времето ще си причините плоски стъпала.

Вие носите високи токчета: високите токчета са буквално всичко, което е грешно за краката ви. Тесни фортове, нулева подложка за свода и принудително неестествено положение за крака и глезена. Високите токчета напълно променят естествената ти походка и дори може да съкрати мускулите на прсците и да повреди долната част на гърба. Както с всичко друго, носенето на токчета за определен повод е едно, но носенето им ежедневно на работа е лоша идея. Добрият вариант е да използвате в ежедневието вашите любими дамски ниски сандали от Бутик Арена, които ще осигурят комфорт на крака ви.

Вие носите джапанки: джапанките може да изглеждат идеалният отговор на желанието да изпитате свободата да бъдете бос, докато все още носите обувки, но те просто не са опция. Джапанките увреждат краката ви, като не предлагат никаква опора на свода, петата също страда. С течение на времето свода се изравнява и петата ви започва да се набива в тъканта, причинявайки болка.

Не тренирате: Наддаването на тегло и простото оставане неактивни е едно от най-лошите неща, които можете да направите за краката си. Допълнителното тегло допринася за плоските сводове и плантарния фасциит. Тренировките и движението могат да направят много не само за запазване на пълното здраве на вашето тяло, но и за здравето на краката ви чрез здравословно поддържане на теглото.

Пушите : Пушенето причинява запушвания в артериите, което от своя страна причинява лоша циркулация. Лошата циркулация допринася за болезненото увреждане на нервите, а краката често са първото място, което ще бъде засегнато. Като се откажете от навика си да пушите, ще подобрите здравето на сърцето си, ще намалите риска от рак на белия дроб и ще подобрите кръвообращението. Това означава по-добро здраве за цялото тяло и по-здрави крака.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *