Какво може да се направи, за да се намали налягането върху вените?

За щастие, едни прости промени в начина ви на живот имат потенциала изключително ефикасно да намалят натиска и налягането във вените на краката ви. Посъветвайте се с лекуващия си лекар кои точно от възможностите, изброени в стъпка 1 биха били подходящи за вас.

Спортувайте правилно

Някои видове спорт не се препоръчват заради влиянието, което оказват върху краката. Някои от тях могат да блокират правилното кръвообращение в краката и да увеличат налягането вътре във вените.

Ако по някаква птичина бихте искали да продължавате да упражнявате някои от спортовете, които не се препоръчват, уверете се, че разполагате със стягащи чорапогащници и подсилете стените на вените си с помощта на подходящите добавки.

Други спортове, като карането на ски например, не се препоръчват,защото ски ботушите обездвижват краката и пречат на прасците ви да изпомпват кръвта нагоре към сърцето.

Начинът, по който дишате, също играе много значима роля в предотвратяването на появата на разширените вени по време на тренировка. Ако блокирате дишането си докато извършвате силови упражнения, то това може да причини силно налягане и натиск върху кръвоносната ви система. Запомнете, че е много важно винаги да издишвате когато напрягате мускулите си. И никога не задържайте дъха си.

Препоръчителни спортове: плуване, бързо ходене, каране на колело, тай-чи, йога и разтягане.

Спортове, които не се препоръчват: каране на ски и водни ки, скуош, тенис, футбол, вдигане на тежести, бокс, карате, джудо, таекуондо, бягане, интензивно изкачване на стълби.

Носете подходящите обувки

Обувките имат силата да променят много неща по повод състоянието на вашите вени. Търсете си обувки на нисък ток или ниска платформа. Носенето на ниски обувки всъщност помага за правилното тонизиране на мускулите на краката (особено прасците) и способства правилното кръвообращение в краката. Някои нови видове обувки, които са рекламирани специално за жените, които искат да подобрят външния вид на краката и задните си части, могат също да бъдат от голяма полза за всеки, който иска да се избави от разширените вени по естествен начин.

И сега, след като подехме темата за облеклото – не носете каквото и да е бельо или панталони, които са много стегнати около кръста или в областта на слабините. Те действат буквално като турникет, който подтиска кръвообращението и това може да повиши риска от появата на разширени вени.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *