Монтаж на панти за интериорни врати

Пантите обикновено се монтират на врати, кутии и кухненски шкафове, за да се улесни движението. Различните видове панти също могат да ви помогнат да определите степента, до която желаете вратата да се отваря. Красивите и иновативни стилове на пантите също могат да подобрят интериорния декор до голяма степен. Инсталирането им не е много сложна процедура и можете лесно да го направите сами.

Ето и правилните стъпки за нсталиране на панти на вратите:

Етап едно

Преди да започнете да инсталирате панти на вашата врата, трябва да решите как искате вратата да се отваря, за да определите тяхното разположение. Някои от тях работят и в двете посоки, тъй като са обратими, докато други са или леви, или десни.

Етап две

Обикновено пантите се монтират на дванадесет сантиметра от рамката на вратите и на двадесет и пет сантиметра от долната им страна. Маркирайте тези позиции на рамката на вратите, където трябва да бъдат инсталирани. Премахнете вече наличните панти, в случай, че ги заменяте.

Етап три

Поставете шарнира на необходимата позиция и проследете очертанията на рамката на вратата, като използвате молив или изтриваем маркер. Уверете се, че проследявате точната височина и ширина на шарнира. Тъй като ще го прикрепите към рамката на вратата с винтове, маркирайте и тези места.

Етап четири

Вземете длето и чук, за да издълбаете маркираната област на рамката на вратата. Това ще създаде вдлъбнато пространство, където да инсталирате пантата. Премахнете всички дървени частици на това място, за да се поберат пантите.

Етап пет

Вземете пантата и с помощта на винтове я фиксирайте на определеното място. Ако го направите правилно, тогава пантата е равна на рамката на вратата и е фиксирана здраво в нейното положение. Прикрепете другата половина в нейната позиция (следващите стъпки 2, 3 и 4), като следвате инструкцията за употреба, в случай че има конкретни указания, които трябва да следвате. Използвайте шарнирен щифт за свързване на двете половини.

Източник: https://remontira.bg/

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *