Можем и сами да си направим тенис маса

В специализираните магазини можете да си намерите качествена тенис маса на нормална цена, но ако скоро сте правили някакъв ремонт в дома си и имате останали материали, за които нямате планове, използвайте ги за направата на маса за тенис.

Чудесна работа вършат ПДЧ или ПДВ плоскости. За краката използвайте дървен материал. Всеки един достатъчно сръчен мъж може сам да си направи предварителен чертеж на масата, за да може после само да мери, реже и сглобява. Добре преценете с какви материали разполагате. Помислете дали ще ви стигнат за осъществяване на идеята и едва тогава се хващайте за работа.

Тенис на маса е любим спорт на мнозина, тъй оборудването е лесно достъпно и уменията за игра се придобиват бързо. В никакъв случай не купувайте материалите за направата на тенис маса, защото определено ще ви излезе по-скъпо и трудоемко, отколкото да си купите от магазина.

Краката на масата трябва да бъдат максимално стабилни, за да не се стовари върху краката на някой играч докато тече някоя от срещите. Почърхността на масата трябва да е напълно гладка. Ако материалът, който сте предвидили, не е достатъчно гласък, трябва да шлайфате до получаване на желаната гладкост. Всяка една грапавина може да промени посоката на отскок на топчето и така да съсите цялата игра. След като сте направили плота напълно гладък и при наличие на излишна червена боя, можете да боядисат масата и тя ще придобие съвсем купешки вид. Не забравяйте за белите контури, които разделят полето, като спазите стандартните сантиметри – крайната лента е широка 2 см, а средната – от 3 до 5 мм максимално.

След като сте направили всичко това и масата е напълно изсъхнала след боядисването, можете да монтирате мрежата в средата. Нея можете да купите от всеки спортен магазин. Същото се отнася и за хилките и топчето.

Играта на тенис на маса е чудесно забавление за цялото семейство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *