Лято е: Време за смяна на спалното бельо

spalen-komplektС всяка промяна на сезона на човек му се иска нещо ново. Поглезете се с покупката на ново спално бельо. Ярки наситени цветове, изобилие от цветя и прочее. Днес ще ви обясним как да изберете точния комплект за лятото и какво да търсите при покупката.

Плат за летен комплект спално бельо
Бамбукът е може би един от най-добрите варианти за лятното време. Усеща се като коприната, но не се хлъзга като нея. В допълнение спалното бельо от бамбук има естествени антисептични свойства, които са с антибактериален ефект. Влагата на тялото се абсорбира в тъканта, оставяйки повърхността суха.

Комплектът спално бельо от сатен ще бъде не по-малко практичен. Тази тъкан е много устойчива на износване. Сатена перфектно абсорбира влагата на тялото, позволявайки на тялото да „диша“.

Лененото спално бельо винаги се цени заради ненадминатите си качества. Ленът е естествен материал, който е много приятен за тялото. Има един сериозен недостатък – трудно се глади, което не винаги е проблем обаче. Поради това най-често комплектите от лен всъщност са изработени от смес от лен и памук. На такова спално бельо можете спокойно да си почивате и на топлина от 40 градуса. Факт е, че ленът свободно пропуска въздуха, позволявайки на тялото да „диша“ и възпрепятства развитието на патогенната микрофлора. За летния период това е отличен вариант.

От изкуствени тъкани или памучни платове по-добре да не купувате комплекти за лятото те затоплят и са подходящи повече за зимата.

Разцветки за летни комплекти спално бельо

През лятото изберете ярки цветни комбинации, които изпълват с лятно настроение. През последните няколко години комплектите спално бельо с големи шаблони и макро изображения станаха модерни.
Според цветната терапия поддържана от някои от психолозите изборът на зелено или някой от нюансите на синьото ще ви позволят бързо да се отпуснете и да заспите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *