ЛИЦЕТО НА УСПЕХА – КЕЛВИН КЛАЙН

Съществуват имена, които човек открива, че знае и без да е заинтересован по определена тема. Келвин Клайн е сред тях. Известната марка носи името на създателя си и произвежда дрехи, бижута, часовници и парфюми.

Келвин Клайн е пример не само за стил и добър вкус, а за способността на един човек да изгради компания от нулата, без да се колебае да действа.

 Съдбовна среща

Келвин Ричард Клайн е роден през  1942-ра в Бронк, Ню Йорк, САЩ. От малък мечтае за кариера на дизайнер и завършва Института по модни технологии през 1963-та година. Следвайки своята мечта, той не се замисля да заеме 10 000 долара заем от свой приятел. С парите основава своя компания през 1968-ма година.

Бързо е възнаграден за смелостта си от съдбата, тъй като купувач от Bonwit Teller, погрешно слязъл  от асансьора на грешната страна на етажа, се озовава в магазина му и прави ударна поръчка за 50 000 долара. Магазинът на Клайн е изстрелян на върха, появяват се също рекламни статии по страниците на Ню Йорк Таймс.

Една разрастваща се империя

Марката Calvin Klein се разширява бързо. Скоро към линията спадат Calvin Klein Collection, CK sportswear I CK Jeans. Продажбите на джинси достигат половин милиард долара до 1997-ма година.

Келвин Клайн е институция сред модните среди. Той следва елегантен силует и изработва дрехите си от качествени материи, а различните цветови нюанси са негов запазен патент.

Част от успеха му се базира и на обрата, който той  налага сред женското бельо: пръв въвежда дамските боксерки. Откликът сред обществото е буен и изпълнен с противоречия, но в крайна сметка иновативното въведение на Клайн се приема и му носи по 70 милиона долара годишно.

Calvin Klein парфюми

Не по-малко са известни и парфюмите на модния дизайнер. Разработени са от неговата модна къща, но към настоящия момент са собственост на  парфюмерийната къща Coty Ink.

Производството на парфюми Calvin Klein започва през 1978 – ма година. Предлагат се аромати, както за жени, така и за мъже, не липсват и унисекс разработки. Лица на парфюмите са звезди като Скарлен Йохансон, Мила Йолович и Наталия Водянова, които не се свенят в заснемането на предизвикателните, елегантно-еротични рекламни съдържания.

Парфюмите носят стил и класа в ароматите си, а също така могат да бъдат намерени и на приемливи цени, което ги прави идеален подарък.

Часовници

Часовниците започват да се изработват още през 80-те и до новото десетилетие стават сред най-търсените продукти на марката. Те са елегантни, практични и изпипани до детайл.

Късметът не е всичко                 

Въпреки че късметът неизменно следва Келвин Клайн, в неговите проекти са вложени немалко труд и усилия. Дизайнерът е известен със своя усет към маркетинга. Той винаги подбира внимателно аудиторията, на която ще продава. Участва пряко в рекламните дейности, редом със стилисти, фотографи и режисьори. „Създадох собствено креативно бюро, което доби размерите на средно голяма рекламна агенция“ – споделя той.

Ясно е, че не всеки може да стане богат и успешен като Келвин Клайн, но историята му е поучителна с това как човек не бива да спира порива си за осъществяване на своите мечти. В крайна сметка, който не рискува – не печели.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *