Кой кредит е по-изгоден?

Кредитът е определена сума пари, която кредитополучателят получава от банкова или друга финансова институция за потребителски цели. За да получите такъв заем, е необходимо да подадете пакет документи в съответната организация. На тяхна основа се обработва заявление за кредит. Като правило банковата организация не си поставя като конкретна цел да се информира защо вие имате нужда от средствата. В същото време вашата кредитна история и способността ви да връщате дълговете си се считат за решаващи фактори при получаването кредит.

Можете да подадете искане за заем директно в банкова институция. В този случай всеки банков служител може да ви предостави цялата необходима информация, както и да ви съдейства за попълване на документите. Ако нямате възможност да отидете лично в банковата институция, заявлението може да бъде подадено и онлайн.

След като банковата или друга финансова институция получи заявлението ви, тя ще реши дали да ви гласува доверие или не. Този процес при банките отнема няколко дни, докато при финансовите организации, отпускащи бързи кредити, всичко се случва веднага. Това е така, защото последните развиват дейност в така нареченото спешно кредитиране, което работи на малко по-различен принцип, в сравнение със стандартното. Ето защо, при кандидатстване за бързи кредити вземането на решение отнема съвсем малко време

Кой заем е по-изгоден?

В момента се наблюдава растеж и развитие на световния кредитен пазар, защото, в условията на остра конкуренция, банковите институции модифицират съществуващите предложения и се предлагат все повече нови възможности за кредитиране. По този начин те задържат свои клиенти и привличат нови такива. За да улесни заемателя да се ориентира на финансовия пазар, паричните заеми, издадени от банкови институции, могат да бъдат разделени предвид предназначението им така:

Потребителски заеми – заеми, които са предназначени за личните потребности на кредитополучателя.

  • Автомобилни кредити – за покупка на автомобил и всяко друго превозно средство.
  • Ипотечно кредитиране – за закупуване на къща, друго жилище.
  • Лихвените проценти по различните заеми също са различни.

Доста трудно е да се прецени кой заем ще ви донесе повече изгода. Методът на кредитиране се избира от всеки поотделно. Всичко зависи от това колко пари трябва да бъдат получени – както и от това дали е възможно да ги върнете навреме.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *