Качеството определя цени ръчни килими


Красотата и качеството са водещи за ръчни килими цени. Изработени от естествени материали – вълна, памук, коприна, те са предпочитани от хората, които знаят стойността на истинското. Килим, изтъкан от сръчните ръце на майстора, е прекрасен елемент на интериора за всяко помещения. За хола се предпочитат такива с големи размери, за да се предаде уют на стаята.

Качеството на ръчните изделия е толкова хубаво, че могат да се нарекат съвсем отговорно произведения на изкуството. Всяко едно произведение на изкуството си има своята цена, така че ръчни килими цени са съвсем естествено по-високи от тези на фабрично тъканите. Изработката на един ръчен килим изисква много време, а и голям опит и усет към красивото. Умелото съчетаване на цветове, картини, фрагменти може да се постигне само от творец на изкуството. Във всяко едно изделие е вложена частица от душата на неговия майстор.

Килимарството е започнало от дълбока древност, защото хората е трябвало да си осигурят топлина за студените дни. И днес стъпването върху ръчния вълнен килим е приятно и топло. Тези подови постелки освен за топлоизолация служат и за изолиране на шума. При падане те омекотяват удара, което е много важно за нашите най-мили същества – децата.

Боядисването на материала най-често е ставало с естествени оцветители. Сега има синтетични бои, които са с фиксиран цвят и при ползването им винаги може да се получи точно желания цвят. Не така стоят нещата при ръчно тъканите изделия с естествени оцветители. Понякога има разлика в цветовете, която много трудно се забелязва, но за сметка на това е признак за ръчно изработено изделие.

Необходимото количество материал се боядисва на няколко пъти и така се получава разликата. Характерно за естествените оцветители, че цвета, който се получава зависи кога е събиран изходния материал – през кой сезон, през коя част от деня, и това оформя голямата естествена цветова палитра. Всички тия особености определят и различните ръчни килими цени. Те са по-високи от останалите фабрични предложения, но срещу тях се получава килим с по-добро качество.

Когато решите да си избирате ръчен килим е добре да разгледате различните предложения на ръчни килими цени, модели, цвят, изходен материал, за да се ориентирате към най-подходящия за вас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *