Как се използва тоник за лице?

Може би често са ви съветвали да използвате тоник за лице. Мислите ли, че знаете какво представлява наистина тоника и знаете ли как да го ползвате? Този пост е за всички, които са все още начинаещи в рутинното използване на този невероятен и важен за красотата на кожата на лицето продукт.

За да прецените от какъв тоник се нуждаете може да се допитате до експерт или да изпробвате на принципа проба-грешка. Проверете как тоникът ще подейства върху вашия тип кожа. Вижте дали тоникът действа върху кожата ви ефикасно, дали кожата ви е получила блясък и дали се наблюдава разлика в текстурата й. Ако забележите положителна промяна, след кратко използване на тоник, може да закупите тоник и да приемете инвестицията за добра. Ето няколко важни съвета за това как да използвате тоник за лице.

  1. Тоникът за лице е разработен за употреба след използване на почистващ препарат за грим. Когато сваляйте грима си вечер, непосредствено след почистващото средство, приложете тоник с памучен тампон. След това нанесете хидратиращ крем, който подхожда на вашия вид кожа.
  2. Има тоници, които са много удобни при белези от акне и се предлагат в шприц шишета. Ако имате кожни петна, може да използвате тоник без алкохол, за да не раздразните кожните белези.
  3. Първо може да приложите тоник върху незасегнатите от акне зони, а след това почистете отделно засегнатите с тоника, но с друг тампон. Така ще се спре разпространяването на бактериите към останалата част и ще се попречи на по-късни пробиви.
  4. Много дерматолози са на мнение, че употребата на тоник не е препоръчително да се извършва прекалено често, особено при мазна кожа, защото може да я изсуши прекомерно. В такива случаи може да се използва тоник без масло. Експертите смятат, че по този начин кожата ще продължи да се поддържа чиста и да се хидратира и че това е напълно задоволителен избор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *