Как да се наемат яхти


За една приятна почивка сред морето е добре навреме да се ориентирате към някой добър яхт клуб, предлагащ яхти под наем. Трябва да сте уточнили маршрута, за да сте наясно от къде точно ще наемете плавателен съд. Винаги можете да намерите информация за фирма или яхт клуб, които могат да ви съдействат независимо от мястото на плавателния съд.

За чартърните бази се полагат големи грижи за поддържането им в добро състояние. След чартъра всеки клиент може да отговори на въпросите на клуба, за да направи оценка за него. Това проучване се прави с цел подобряване работата по организиране и провеждане на чартърни пътувания. Критериите са различни – състояние и оборудване на яхтите, компетентност на сътрудниците, работа на сътрудниците в бюрото, инфраструктура на марината и регионалните плавания като цяло. На основание на тези критерии се прави оценка на чартърната компания. От оценката на многото клиенти се формира среден бал, който спомага за независима оценка на чартърната компания при избор на плавателен съд.

При наемане на яхти много клиенти се интересуват от годината на тяхното производство. Разбира се, това е един от важните критерии, но далече не е най-показателен. Необходимо е да се научи какво е състоянието и оборудването, времето на направения последен пълен или частичен ремонт и кога е обновявано платното. Много клиенти задават тези въпроси когато вече са направили избор от получения от тях вариант. Датата на основния ремонт е посочена в резултатите за проучване до годината на производство на плавателния съд.

След като анализирате посочените по-горе критерии, трябва да обърнете внимание на цените и да ги сравните с други предложения. Вашият избор несъмнено ще зависи от съотношението на посочените критерии и цената, съобразно и с вашите бюджетни възможности.

За оформяне наемането на яхти се подписват договори между компанията, която ги предлага и клиентите. Подписаните права и задължения трябва точно да се изпълняват. Клиентът трябва в срок да внесе дължимата сума, да се направи застраховка за в случай, че се отказва от пътуването. Чартърната компания е длъжна да предоставя навреме заявените яхти, в изправно състояние и заредено гориво. В случай на повреден плавателен съд се дава нов, който е еквивалент на заявения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *