Как да се измъкнем от парти без да обидим домакина

Когато някой ви кани на парти, държи на присъствието ви. Понякога, обаче, просто не се чувствате добре. Може да сте твърде заети или просто да не сте в настроение да се срещате с един куп хора. Можете да бъдете честни с домакина за това защо не можете да присъствате на партито, или можете да излъжете.

Не отлагайте да кажете на домакина, че не можете да дойдете на партито. Нека веднага разбере, че не може да разчита на  присъствието ви. Определено ще се чувства по-разочарован, когато откажете в последната секунда. Ако партито е важно за домакина – например, рожден ден, имен ден, бебе или сватба – би било грубо да откажете с sms или мейл. Намерете време да говорите лично с домакините и да обясните защо не можете да присъствате.

Ако не можете да говорите лично, обадете се по телефона.

Намерете правилния тон. Хората реагират на неприятни новини по различни начини, така че няма един правилен отговор за това как да представите отказа си за присъствие. В зависимост от личността на човека, към когото се обръщате, ще трябва да използвате различно отношение.

Ако смятате, че човекът ще бъде обиден или тъжен, бъдете възможно най-убедителен.

Ако смятате, че човекът ще се опита да ви окаже натиск или ще ви накара да се чувствате виновен, бъдете твърди.

Ако просто кажете на домакина, че не се чувствате приятно, може да нараните чувствата си. Даването на конкретна причина е най-добрият начин да се измъкнете.

Ако все пак нищо не се получи, ангажирайте форма с услуга Drink and drive, за да се приберете от партито без инциденти.

Можете да приемете, въпреки всичко, да дойдете на партито и след кратък престой и 1-2 питиета да си тръгнете. Така и домакинът ще е доволен и вие няма да се натоварвате допълнително с неприятни за вас хора.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *