Как да ремонтираме жилището разумно

Колкото и да заделяте от заплатата, трудно бихте събрали достатъчно пари за основен ремонт на жилището си. Вероятно ще се наложи да прибегнете до продукта на CITYCASH, предлагащ до 3000 лева назаем. Преди да кандидатствате, обаче, планирайте ремонта си и вземете възможно най-малко пари назаем.

Започнете първо с определяне на основните части от дома, които се нуждаят от задължителен ремонт.

Ремонтът на жилището не трябва да е скъпо. Ето няколко начина да прекроите дома си, без да нарушавате семейния бюджет.

Направете промени, които ще внесат голяма промяна като спазвате това:

  • Работете сам.
  • Правете бартер за работна ръка.
  • Заемете или наемете инструменти.
  • Пазарувайте на най-добра цена.
  • Обмислете вашите нужди, когато купувате.
  • Купете стоки втора употреба.
  • Мислете творчески.

Използвайки предоставените съвети, можете да спестите много пари, като същевременно увеличите функционалността и красотата на вашия дом.

Почистете

Преди да направите каквито и да било промени в къщата, най-добре е да поставите всичко, където му е мястото и просто да почистите навсякъде. Домът ви ще стане по-хубав веднага. Също така, почиствайки, получавате възможност да видите как са подредени нещата и да помислите за начини просто да пренаредите мебелите или да изберете по-добро местоположение на съхранени вещи, за да бъде по-ефективно или приятно за окото.

Освобождаването от претрупани неща също ще изчисти пространството и ще направи стаите да изглеждат по-големи, отколкото преди, когато са били натъпкани с различни неща.

Може да откриете, че преместването на предмети от една стая в друга ще помогне да се изчисти пространството и да направи дома ви по-функционален, без да се налага да харчите нито една стотинка.

Направете първо големите промени

За да спестите пари, искате първо да помислите как да направите промените, които оказват най-голямо влияние. Неща като боя, подови настилки, осветление и подреждане и внасяне на уреди и мебели. Свежият слой боя може бързо и икономично да актуализира, озари и подобри вида на жилището.

След това, ако все още имате пари от отделения бюджет, можете да направите промените, които ще подобрят дома по по-фин начини.

По-малки промени, които могат да имат голямо влияние

Освен да мислите за големи, трябва да мислите и за някои малки промени.

Промяната на вратичките на шкафовете, например, може да промени външния вид на кухнята, без да се налага да подменяте шкафовете. Боядисването на облицовката вместо боядисването на цялата къща може да е достатъчно в зависимост от вашата ситуация.

Добавянето на органайзер за чекмедже може да отмени купуването на друго чекмедже.

Ремонтът, вместо замяната на някои неща, би могъл да избегне главоболие и да струва по-малко, в зависимост от времето и материала, които са необходими за поправянето им.

Смяната на килим или кърпи в банята или нова завивка и завеси в спалнята може да промени външния вид на стаята без каквото и да било ремонти.

Направи го сам

За да спестите най-много пари, ще искате да направите сами всички неща, на които сте способни. Ако имате умения и опит да направите нещо, ще ви бъде по-евтино да го направите сами, отколкото да наемете майстор. Може да придобиете допълнителни умения, като гледате някои видеоклипове в YouTube или четете някои книги или статии.

Разбира се, трябва да внимавате да не причините никакви щети, които ще струват повече от ремонта. Някои ремонти може да се окажат по-големи или по-сложни, отколкото очаквате. Ако отделите време и започнете с малки и лесни ремонти, ще можете да изградите своето ниво на увереност и умения във времето.

Ако се нуждаете от някои големи инструменти, за да свършите работата, може да потърсите назаем от познати. Тъй като ще имате нужда от инструмента само за кратко време, можете да избегнете разходите за закупуването му и намирането на място за съхранение.

Добре помислете каква сума да вземете от кредитната компания. Стремете се ремонтът да е на ниска цена.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *