Как да използваме парфюмен лосион за тяло и защо се нуждаем от него

Основната цел на всеки лосион за тяло е да се грижи и поддържа доброто състояние на кожата. Същата цел имат още 2 козметични средства – крем и мляко за тяло. В сравнение с тези продукти, лосионът е по-лек и по-рядък, по-малко плътен. Нанася се върху тялото след душ и други водни процедури, за да омекоти и поддържа водно-липидния баланс на дермата. Този баланс лесно се нарушава от действието на сапуни и препарати, както и от добавки, които самата вода от чешмата съдържа.

В зависимост от състава, лосионите имат различни свойства и съответно имат различни функции. И така, наличието на овлажняващи компоненти ви позволява да задържате повече влага в кожата след абсорбиране на продукта. Витаминните компоненти и подхранващите масла насищат със здраве и енергия. Много лосиони съдържат UF филтри, добавки, които лекуват малки рани, премахват лющенето и намаляват дразненето. В този смисъл, ароматните компоненти добавят още една функция – заедно с грижите те образуват ароматен  облак, който седи като втора кожа.

Не всеки знае как правилно да използва парфюмен лосион, за да покаже най-добрите си свойства, особено ако е са аромата на известни мъжки парфюми. Според първото правило, лосионът се нанася върху прясно измито тяло, както на мокра, така и на суха кожа. В първия случай, особено ако в състава присъства глицерин, агентът задържа влагата на повърхността и позволява на епидермиса да бъде наситен с него. Когато се нанася върху кожа, която вече е покрита с кърпа, лосионът, благодарение на леката си текстура, се разпространява по-лесно и попива по-бързо.

На второ място, трябва да разпределите продукта по повърхността с кръгови движения, като използвате предимно пръстите си и се опитвате да не разтягате ненужно кожата. С помощта на дозатора необходимото количество продукт се изцежда и разпределя до точките, изискващи обработка.

На трето място, лосионът трябва да се използва след всеки душ, потапяне в езерце, т.е. контакт с кожата с вода.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *