Как да изберем кувертюри и шалтета?

Подходящите кувертюра и шалте са отличен вариант, ако търсите акцент или разнообразна визия в спалното помещение. Те придават повече уют и завършен вид на стаята, а ако търсите промяна във визията на скучната спалня, със сигурност чрез тях ще я постигнете лесно. Ето какво съветват експертите на mattro.net – онлайн магазин за обзавеждане, в който ще откриете кувертюри и шалтета в различни размери, цени, материи и десени.

  • Размери на кувертюри и шалтета

Правилният размер при покупка на кувертюри и шалтета от първото нещо, което трябва да определите. На пазара се предлагат кувертюри за единични легла, покривала за присти и спални, както и такива за дивани. Какъв размер точно да изберете зависи от размерите на съответната мебел, която ще покривате с него. Задължително обаче размерите на шалтето трябва да бъдат малко по-големи от тези на самата мебел, за да изглежда по-добре. Колко точно да виси, определяте вие.

  • Кувертюри и шалтета – материали

Материалите, от които са изработени кувертюрите или шалтетата е от голямо значение, защото той определя качеството им. Съветваме ви да заложите на по-плътна материя, която освен, че не се мачка толкова, е много по-издръжлива при изпиране. Памучните кувертюри и шалтета, както и тези от микрофибър са например отличен избор, ако търсите здрава и все пак комфортна материя. Този вид кувертюри, може да използвате и като допълнително одеяло, ако пожелаете. Ако желаете да постигнете по-луксозна визия в помещението, може да заложите на моделите от памучен сатен. Кувертюрите от сатен са фини, нежни и правят визията по-стилна и забележима.

  • Десен за кувертюри и шалтета

В момента не само във физическите мебелни магазини, но и в магазините за спално бельо онлайн, ще намерите богата гама от десени на кувертюри и шалтета. При избора на най-подходящ десен важи само едно правило, а именно какво на вас ви харесва и какъв резултат търсите. Без проблем ще откриете както едноцветни кувертюри, така и варианти с две лица, винтидж мотиви, флорални разцветки, анимационни герои за детска стая и много други.  Нашата препоръка е, ако разполагате с по-малко по площ помещение да заложите на по-свежи и светли тонове, които да го накарат да изглежда по-просторно и голямо, а по-тъмните цветове да изберете за големи стаи.

Развихрете фантазията си с кувертюра или шалте, които ще ви помогнат да направите стаята за сън по-привлекателна и по-приятна за почивка и сън. Този практичен аксесоар е подходящ за всеки тип обзавеждане – на детски стаи, къщи за гости, хотели и дома.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *