Какво да търсите при теглене на небанков кредит?

byrzi-creditiПаричните заеми са финансови продукти, които трябва да се използват с повишено внимание. Всеки клиент, преди да поеме нов ангажимент, трябва реалистично да оцени финансовите си възможности и да реши да финансира само когато е сигурен в своевременното му погасяване. Това е ключът към разумното използване на финансовите продукти и материалната сигурност в дългосрочен план. Никога не трябва да теглите друг заем, ако вече имаме други активни задължения и не сме в състояние да ги погасим – трябва да се опитате да ги уредите предварително, като използвате например консолидация или рефинансиране.

Ако, от друга страна, сме сигурни, че ще можем да изплатим следващия заем, трябва да изберем най-добрата оферта. В момента небанковите кредити или така наречените бързи кредити са много атрактивна форма на финансиране, тъй като след изпълнение на определени условия можем да ги теглим напълно безплатно. Всичко, което трябва да направите, е да изберете кредитна компания, чиито услуги не сме използвали досега, заем за конкретна сума, да проверите параметрите на задължението и датата на погасяване и попълнете заявлението и го изпратете онлайн.

Голям плюс за хората, които в миналото са имали забавяне на погасяването на задължения и по този начин са получили отрицателни вписвания в кредитния регистър, е фактът, че кредитните компании не си сътрудничат с Бюрото за кредитна информация – следователно отрицателната кредитна история не е пречка за получаване небанков заем.

Бързи кредити до заплата

Такива заеми до заплата най-често могат да бъдат получени напълно безплатно, което е огромен плюс – със сигурност никога няма да получим такава оферта в банка. В случай на онлайн заеми е възможно. Единственото условие, при което стойността на ГПР на такова предложение е 0%, е навременното погасяване на задължението към институцията. Все пак трябва да помните, когато избирате оферти и внимателно да проверявате този параметър, тъй като понякога предлаганият лихвен процент от точна кръгла нула не означава непременно и без допълнителни такси или лихви, а само без комисионна.

Източник: Кредити 24

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *