Инверторен климатик 12

Хората са склонни да избират най-евтиния вариант, когато влязат в магазина да купуват климатик. Така смятат, че пестят пари, защото, по тяхно мнение, климатиците действат по един и същи начин. Това е изключително грешно разбиране.

Специалистите твърдят, че климатиците работят ефективно, когато са съобразени с размерите на помещенията, в които ще бъдат поставени.

За помещения, които са с големина около 20 кв.м, то най-подходящия климатик е 9-ка. Той без усилия може да охлади или затопли помещение с такива размери. Различно стоят нещата, ако стаята, която ще се отоплява е северно изложение или пък стаята за охлаждане е с южно изложение. Това неминуемо ще окаже влияние върху работата на климатика.

Въздействие върху ефективността на уреда има и това дали помещението се намира на първия етаж или е вътрешен, има ли изолация или остъклена тераса. Всичко това ще натовари допълнително климатика 9-ка.

Ако и при вас има подобни утежняващи фактори или пък помещението е по-голямо, то по-добре е да изберете инверторен климатик 12.

Инверторният климатик 12 е подходящ за помещения над 20 до 30 кв. м. Той лесно ще достигне зададената предварително температура, времето за това е по-кратко. Логично е, че това ще спести от консумираната електроенергия.

Инверторният климатик 12 е много по-надежден, когато температурите навън са по-ниски. Когато климатикът не се претоварва, не се създават предпоставки за заскрежаване на външното тяло на климатика. Ако климатикът е по-малко мощен, ще се заскрежава в студените дни, по-често ще влиза в режим на размразяване, а това влошава качеството на работа на климатика. Вместо да използва енергията за затопляне, той ще я насочва към размразяването.

Това трябва да ви насочи към покупката на по-мощен климатик, дори и да се наложи да инвестирате малко повече средства. В бъдеще ще сте благодарни за това си решение, защото сметките ви за ток няма да са толкова зрелищни, както ако сте се сдобили с климатик 9-ка.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *