Избор на складове под наем

Да се изберат складове под наем не е така лесно. Разглеждат се основно два показателя – цена и площ.

Анализ и прогноза на движението на товарите, подробно разглеждане на складовите помещения и отговарят ли на нуждите на фирмата, в повечето случаи не се прави.Това зависи както от недостатъчното време, например, но и от квалификацията на специалистите, които отговарят за осигуряване на складове под наем.

При наемане на складови помещения всеки е готов с разходите за наема, за комуналните услуги, охрана, правото за влизане на транспортните средства. Въпреки това наемателят ще се сблъска с редица допълнителни разходи, за които трябва да е готов или да се опита да ги намали.

Добре е да се запасите с търпение и да обърнете внимание на така наречените дреболии, за да не се поемат неочаквани разходи.

При наемане на складови помещения много е важно да се огледа територията им и прилежащата към тях площ.

Трябва да има възможност транспортните средства спокойно да влизат и излизат, за да се осъществява товаро – разтоварната дейност. Да има места за организиране при нужда теглене на товарите, контрол, както и паркинг за транспортните средства.

Разбира се, при наемане на складове под наем всичко това трябва да е осигурено за всякакъв вид транспорт.

Необходимо е да се обърне внимание има ли предвиден свободен достъп на пожарни автомобили до обекта. Игнорирането на този въпрос ще ви донесе допълнителни разходи при получаване на предписание от контролиращата служба.

Допълнителни разходи може да са необходими за организацията на контролно-пропусквателен пункт, изграждане или реконструкция на ограда и портали.

При наемане на складове под наем трябва да се направи оглед на вътрешността на складовите помещения. Най-напред да се обърне внимание на стените и пода.

За допуснати грешки при строителството, както и хидроизолацията на фондамента, свидетелстват появилите се шупли и пукнатини по цокала и по стените, около вътрешните колони.

По пода трябва да няма пукнатини, видим наклон. Собственикът на складовете под наем е длъжен да има документ за допустимото натоварване на пода.

За нормалната работа на товаро–разтоварната техника вариране във височината на пода се допущат до 2 мм на 2 м.

Непредвидените разходи при избор на складови помещения съществено се намаляват при дължимото внимание към малките неща и правилния подход при решаване им.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *