Избор на подходящ декор за вашия офис

hudojnikХората на изкуството казват, че една картина струва хиляда думи, а когато става въпрос за декориране на офис, професионалистите искат тези думи да говорят положително за средата, в която се извършва конкретния бизнес. За съжаление, някои хора се затрудняват изключително много, опитвайки се да изберат правилния цвят, окачване на стена или жанр на призведението, за да създадат атмосфера, която да пасва на тяхната личност, да се придържат към усещането за професионализъм и да помогне на клиентите да се чувстват спокойни и желани. С толкова много аспекти на декориране – размер, цвят, текстура и тип бизнес – и широк спектър от художници, от които да избират, съветите на професионалистите са безценни.

Първо впечатление

Първите впечатления означават много, когато става въпрос за украса на офиса, споделя художник. Произведението, което човек вижда първо, има способността да повлияе на мнението му за даден бизнес, както и за неговите служители. Затова бизнесмените трябва да поставят най-добрите си произведения на изкуството на  първата стена, която човек вижда, когато влиза в офиса. За да направи първо положително впечатление, човек трябва сериозно да помисли върху това какъв тип иска да бъде то. След това да намери произведение, което да съдейства за създаването на  това впечатление. Освен ако една компания не е част от голяма корпорация със собствен интериорен дизайнер, произведения на изкуството, окачени на врати или близо до входове, трябва да създадат приветлива атмосфера и да отговарят на фирмения стил.

Цветове, които пасват

Фирменият стил и цвят вървят ръка за ръка при декориране на офиса. Бизнесмените трябва да избират цветове, които да се придържат към фирмената среда и да отговарят на тяхната личност. Например, декорът за детска е добре да не използва ярки червени или жълти цветове, защото тези цветове биха превъзбудили един болен пациент. Вместо това спокойното синьо и нюансите на лилавото биха създали по-успокояваща атмосфера. Заобиколете се с цветове, които отговарят на компанията, трябва да се почувствате като у дома си, а тези около вас да се чувстват добре дошли и спокойни. Цветовете, макар и да спазват професионалните стандарти, също трябва да ви помагат.

Цветовете в абстрактните картини се вписват чудесно в офис сгради с изчистено и модерно излъчване. Чакалнята на лекаря би била идеалното място за пастелен портрет на абстрактен пейзаж.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *