Златни медальони – ценен подарък

Златните медальони от далечното минало и до сега си остават оригинален подарък. Те се ценят понякога и като семейна реликва, предавани от поколение на поколение, а с това и историята на един род.

Днес, както и в миналото, медальон с формата на сърце е един от най-романтичните подаръци. Много често се прави от злато, украсено с диаманти.

Златните медальони са подходящ подарък за особени случаи, такива като сватба, абитуриентски бал, рожден ден, кръщене.

Нежното изделие във вид на сърце може да бъде гравирано със спомен за любимия човек.

Някои златни медальони имат сложна конструкция, украсени със скъпоценни камъни.

Медальонът във формата на сърце се подарява основно за доказване на истинската любов. Има и вариации – сърце със стрела означава „безумно влюбени”,разбито сърце или пламенно сърце (страст).

Златните медальони с форма на сърце станаха официален символ на празника на влюбените „Свети Валентин”.

Голяма част от хората не виждат в този празник нищо друго, освен увеличаване на доходите за производителите на картички, шоколад и продавачите на цветя.

Сърце – това е основен орган на кръвоносната система, който е най-важния за поддържане живота на човека.
В много цивилизации на него са се преписвали много свойства, които не са рационално обосновани.

За египтяните по време на фараоните сърцето е било мястото на интелекта, волята и емоцията. По тяхно мнение, сърцето на умрелия човек губи теглото си.

Сърцето може да бъде еквивалент на съвестта. То било определено като място на емоциите.

Подарък – това е прекрасен начин да се изрази особено отношение към този, който ни е скъп, мил, за това настъпването на празника винаги се съпровожда с подходящи подаръци, които могат да бъдат най-разнообразни.

Най-разпространените подаръци се явяват бижутата и те високо се ценят не само от жените, но и от мъжете.

Освен естетическата красота, бижута като златните медальони, могат да имат и практическо значение, особено ако са направени с използването на стари славянски символи.

Тези изделия притежават мистични, защитна свойства, а така също изразяват напредък в различни области на живота, като го правят хармоничен и истински.

Вашият избор трябва да се основава не само на естетическите качества, оформящи бижуто, но и на неговата символика, защото те ще имат значение в живота на собственика му.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *