От какво зависи цената на интериорните врати

Купувачът при избор на интериорни врати често се оказва в затруднено положение. Да се ориентира в пазарния асортимент и да направи икономически изгодна покупка може да се окаже доста сложно.

Ценовия диапазон е толкова голям, че може да се купи врата за левчета, а за друг модел да се вложи цяло състояние.

Факторите, оказващи влияние върху ценообразуването на интериорните врати са много:

– материала, от който са направени;
– начин на производство;
– дизайн;
– вида и качеството на аксесоарите;
– облицовката и наличието на декоративни елементи.

Най-скъпата продукция се произвежда от дървен масив на дъб, габър, бук, ясен. Платното на крилото, направено от натурален масив, не се нуждае от допълнителни елементи. Направени са от истински природен продукт – един от най-старите материали в мебелното и строително производства.

Трайни, надеждни, естетически привлекателните интериорни врати, направени от ценни дървесни видове, са истински художествени шедьоври.

Платното от смърч, ела, бор се отличава от широколистната дървесина по здравина, хигроскопичност и съответно по цената. В зависимост от модела, размера и аксесоарите стойността може да се увеличи.

Често се използва комбинация от материали. Платна от ПДЧ или иглолистна дървесина се покриват с фурнир. Стойността на вратата се влияе от вида на материала, от който е направен фурнира.

Естественият фурнир от широколистна дървесина (дъб, орех) е скъп и за това стойността на такива врати е висока.

Полуизкуствените покрития от дървесина от бързо растящи видове са значително по-евтини, но и качеството на платното отстъпва на това с фурнир от скъпо струващата дървесина.

Ламинираните врати имат красив дизайн и скромна цена.

Все повече пазара се завладява от красотата и елегантността на стъклените интериорни врати. Специалните условия за производство и направа на фурнира, а така също скъпото монтирани, изискващо голям опит и прецизно изпълнение, правят цената им висока.

Начинът на производство също оказва влияние върху ценообразуването на интериорните врати.

Задължително трябва да се знае в цената на вратата влиза ли монтажа. За работата на майстора ще бъдат необходими монтажна пяна, дрелка, дюбели и други материали.

Вида и качеството на дръжките, пантите, начина на заключване също оказват влияние върху цената на вратите.

Вратите, направени по индивидуална поръчка, са с по-висока цена.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *