Етикетни принтери: Да увеличим продажбите с бърза идентификация на стоките

Нито един търговски обект не може да мине без специализирано оборудване от типа на скенери за баркод, четци за баркод и разбира се, етикетни принтери. Те са изключително важни за успеха на бизнеса ви, защото създават условия за лесни и бързи продажби, а това е от изключително значение за добрата търговия. Без подходящото оборудване днес е невъзможно да се работи.

Всички знаем колко е важен баркодът. Именно благодарение на него може да се разбере всичко необходимо за даден продукт. За да се възползвате от него обаче следва да сте снабдени със специален скенер, който да чете нужната информация. И така стигаме до отпечатването на вътрешните баркодове, за което се нуждаем от един ценен съюзник. Вече вероятно се досетихте – става въпрос за незаменимите етикетни принтери.

Съществуват много различни модели, които се отличават един от друг по различни показатели като принципа на печатане, функционалността и не на последно място – производителността. Някои видове етикетни принтери идват с много допълнителни опции, като могат да се използват както за печат в различни формати, така и за рязане на етикети. Те разполагат също така и с вътрешна памет и много лесен за употреба интерфейс.

Така например, термичният термопринтер е изключително популярен и достъпен. Ако заложите на него няма да бъде нужно да се правят допълнителни разходи за етикети или баркодове. Този етикетен принтер обаче работи със специална термична хартия, като отпечатаното изображение е доста чувствително към топлината, а и с течение на времето това изображение потъмнява. Ето защо термичният термопринтер не винаги е удачното решение, особено в случаите, когато продуктите след това се налага да минават някаква термична обработка.

В този случай може да използвате термотранферен принтер. При него можем да използваме всякаква хартия за печат, тъй като отпечатването става със специална лента за мастило. При този вид етикетни принтери изображението се запазва с високо качество доста дълго време. То е ярко и лесно за разчитане, а ако желаете, може да го направите и в различни цветове.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *