До колко са опасни хлебарките в дома ви

Проблемът с хлебарките съществува в много домакинства и собствениците на жилища в панелни блокове често се питат, колко опасни са тези насекоми за здравето. Естествено, опасност съществува и тя се изразява основно в алергии и разнасяне на зарази. Ето защо ви препоръчваме да вземете необходимите мерки за борба с неканените гости във вашия дом.

Алергията към хлебарки е медицински доказана с направените тестове, но освен нея тези инсекти носят и допълнителни вреди за общото ни здравословно състояние. Познати са общо четиридесет зарази пренасяни от пълзящите натрапници, сред които са: хепатит А, дизентерия, салмонела и така нататък. Заплаха има и за децата, чиято имунна система все още е незряла.

Спазването на задължителна хигиена е един от методите да ограничите популацията на хлебарките в апартамента или къщата ви. Тези насекоми се обичат богати на мазнини храни, а също така захарни изделия и скорбяла. Вредителите се крият във влажните помещения, тъй като от тях си доставят нужната за живота им вода. Баните и тоалетните са техните леговища.

Специалистите по дезинсекция от Preventa са се уверили в трудността да се преборите с популацията на пълзящата сган. Въпреки това те прилагат съвременни методи, чрез които носят спокойствие за мнозина към днешна дата. Освен панелни жилища, те пръскат и всякакви обекти от сорта на: ресторанти, офиси, училища, детски градини и държавни институции.

Днешните ДДД услуги ви дават гаранция за качество. Те са един от начините да предпазите дома или работното си място от всякакъв вид досадни буболечки. Разбира се, имате възможност да напръскате и сами купувайки препарат от някоя аптека, ала тогава добрите резултати не са сигурни. Експертната намеса е желателна при наличието на инсекти.

Ранното откриване и унищожаване на хлебарки е препоръчително, защото в противен случай подлагате на риск любимите си хора. Две пръскания с правилната отрова могат да ви избавят от кафявите или черните гадини, а това ще ви донесе спокоен сън и уютен дом, какъвто винаги сте искали да бъде.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *