Да ползваме ли пробиотици


Стомашно-чревният тракт трябва да работи нормално, за да се осигури здравето на човек. Доброто храносмилане и отделянето на ненужните вещества е гаранция за добро здраве. Не винаги обаче това е така – появяват се инфекции, простудни заболявания, употреба на антибиотици и всичко това нарушава микрофлората на червата.

Тогава се налага да се приемат пробиотици, за да се нормализира микрофлората. Това са био препарати, които съдържат комбинация от различни щамове на живи полезни бактерии. При употребата им полезните бактерии попадат в стомашно-чревния тракт и потискат развитието на патогенните микроорганизми. Полезните бактерии, попадайки в тази среда след време започват да умират поради липса на благоприятни условия за развитието им. За да се създадат такива условия към пробиотика се добавя пребиотик и тогава новия продукт се нарича синбиотик.

Антибиотиците са водещи в лечението на простудни заболявания, бактериални инфекции, но те наред с патогенните бактерии унищожават и част от полезните. В естествена среда пробиотици се съдържат в млечните продукти и киселото зеле, но при влошено здравословно състояние те не са достатъчни. Така се появява необходимостта да се ползва био препарат. Приемането на препарат с определена комбинация на щамове от различни бактерии се налага и при различни инфекции, алергични реакции, дисбактериоза.

Предлагат се био препарати за деца и за възрастни. Вида, който трябва да се приема се определя от лекуващия лекар. Освен това трябва да се посочи дозата и продължителността на приема. В листовката към пробиотиците е посочена ориентировъчна доза, но тя зависи от състоянието на пациента. Освен за дозата вие ще намерите информация за точната комбинация на щамовете, за срока на годност и особено внимание обърнете на условията за съхраняване. Не трябва био препарата да попада на място с повишена влажност на въздуха, защото това може да активира микроорганизмите и тогава той е негоден за употреба.

При правилно определените пробиотици може да се постигне лечение на сенната хрема и някои алергични реакции. Това позволява да се намалят обриви, хрема и човек да усети аромата на цъфтящите растения.

За повече информация относно пробиотици може да разгледате сайтовете на онлайн доставчиците на био препарати. Ще имате възможност да се запознаете със състава им, предназначение и използване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *