Трябва ли да направим смяна на щранговете у дома


Една от основните причини, все повече хора да търсят ВиК услуги, е смяната на щрангове. Старите тръби на канализацията крият много рискове и това налага да действаме бързо и адекватно на проблема. Истина е, че подмяната на хоризонтални и/или вертикални щрангове, не е лесна процедура, а в някои случаи е и скъпа, но инвестицията определено си заслужава.

Ако сте станали жертви на пропуквания, течове или амортизация на старите тръби, то със сигурност трябва да разгледате актуалните оферти за смяна на щрангове, защото само по този начин ще си осигурите нужния комфорт. Разбира се, с поставянето на новите щрангове, ще предотвратите възможността да наводните, както собствения си дом, така и този на съседите.

За какво да внимаваме при смяната на щрангове?
На първо време ви съветваме да не се заемате с тази дейност сами. Много хора се правят на ВиК специалисти, но по този начин допускат фатални грешки, които биха могли да им струват много скъпо. Имайте предвид, че тези услуги се предлагат на достъпна цена, така че по-добре повикайте професионалисти, за да се заемат с тази тежка и толкова отговорна работа. Както споменахме и по-горе, старите щрангове могат да причинят неприятности, не само във вашия дом, а и в съседните жилища. Ако това се случи, то ще се наложи да заплащате щетите на вашите съседи и едновременно с това, да покриете инцидентите във вашето жилище.

Как да вземем решение за подмяна на щрангове?
Обикновено процедурата по смяна на щрангове се обсъжда на общите събрания. Съкооператорите решават, че е дошло време за ремонт на тръбите, тъй като кооперацията е стара и инсталациите вече не работят по правилен начин. От своя страна фирмите за водопровод и канализация предоставят възможност за ремонт на целия ви вход.

Идеята за масова промяна на щрангове е много добра, тъй като по този начин цената излиза по-ниска. Самостоятелният ремонт на тръбопровода би струвал по-голяма сума, отколкото при групово решение. Ето за това ви предлагаме да обсъдите този въпрос на общото събрание в присъствие на членовете на управителния съвет. Всичко останало зависи единствено от вас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *