В офиса – стенни акустични панели

Стенните акустични панели помагат да се подобри акустиката в помещението и да се направи добра в тези случаи, когато не може да се получи оптимален акустичен контрол само с окачени тавански панели или от самите качества на тавана.

Добрата акустика е важна част от работната атмосфера в помещението, която трябва да е в съответствие с осветление, вентилация и интериор.

В условията на акустичен комфорт работниците от фирмата, както и клиентите по-лесно комуникират, съсредоточават се над своите задачи.

Без оптимизация на акустиката звуците се разпространяват из офиса, отразяват се по всички повърхности, стени, под, таван.

Поради възникналото ехо хората трудно ще чуват събеседника си, ще им се наложи да повишават глас, за да бъдат чути.

Според статистиката нежеланите шумове увеличават риска от възникване на стрес.

Съвременните фирми разбират, че благоприятния акустичен микроклимат в офиса е една от ценните инвестиции, които стократно ще се възвърнат в бъдеще.

Фирмите, занимаващи се със звукоизолация, предлагат голямо разнообразие от стенни акустични панели, които практически нямат ограничение по дизайн.

Могат да бъдат покрити с лак, боядисани или с фурнир с най-различна текстура.

Фурнирът има привлекателен вид и екологически безопасен.

Стенните акустични панели заглушават звука от разговорите, телефонния звън и шума на работещата техника.

Най-много се използват при изграждането на концертни зали, студия, учебни аудитории, както и за звукоизолация в жилището.

В каталозите на фирмите ще откриете различни видове акустични панели – перфорирани от МДФ, с фурнир, сглобяеми. Предлага се и изработка по индивидуална поръчка.

Имат различно декоративно покритие.

Особено популярни са акустичните панели от МДФ, отличаващи се с висока степен на плътност.

Фурнирните панели имат красив декоративен вид с пълно запазване на рисунките на дървесината.

Този материал отлично се справя с поставените задачи за шумопоглъщане, не гори и е абсолютно безвреден за здравето на човека.

Панелите с метална повърхност се състоят от минерални базалтови влакна отвътре и перфорирана метална повърхност отгоре.

Тези рядко се използват в чатни домове, само ако се иска да се подчертае дизайнерски замисъл.

Добри технически характеристики притежават акустичните панели от перфорирано фибростъкло. Заради своите превъзходни звукопоглъщащи качества те се използват за звукоизолация на стени и тавани в кинозали, зали за лекции и звукозаписни студия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *