Видове детски столчета за кола

Столчетата за кола са предназначени да направят транспортирането на вашето бебе по-лесно и безопасно до колата. Какъв тип ще изберете зависи от възрастта, ръста, теглото на вашето бебе и какви екстри има към столчето. Придържайте се към тези критерии и със сигурност ще се сдобиете с подходящото столче за вашето дете. А за да улесним важата не лека задача, ще ви представим различните видове детски столчета за кола в отделни групи.

Детски столчета за кола група 0+

Те са предназначени за най-малките бебенца. Това обикновено е от раждането до към две годишна възраст, когато то ще се нуждае от по-голяма седалка. Те трябва да се поставят в колата само в посока назад от движението. Обикновено столчетата от група 0+ се използват до 13 кг килограма или двегодишна възраст, но ако вашето дете расте по-бързо и е достигнало максималното тегло или ограничението за височината, то трябва да закупите нова столче, предназначено за по-големи. Голямото предимство на този вид столчета е, че с тях лесно може да пренасяте детето от колата ви до друга такава или до вашият дом, докато то спокойно спи в него.

Детски столчета от група 1/2

Столчетата от тази група се използват от 9 месечна възраст до към 7 годишни (9-25 кг). При тях вече седалката може да обърната към посока на движението. Столчетата от тази група са здраво обезопасени с 5 точков колан. Много от тях предлагат регулиране на седалката, която е изключително подходяща, когато пътувате на дълъг път и детенцето ви заспи в колата.

Детски столчета от група 1,2,3

Тези столчета за кола се използват за деца от 9 месеца до 12 години. Може би едни от най-предпочитаните модели, тъй като купувате един продукт, който може да използвате много дълго време. При тях пак имате колани, с които да предпазите детето, но когато то вече порасне достатъчно, за да използва коланите на колата, може да премахнете задната облегалка на столчето. Вече при този вид столчета няма екстрата за регулиране на седалката и не са толкова комфортни за дълъг път.

Детски столчета за кола група 2/3

Това са столчетата, които са подходящи за вече по-порасналите деца (15-36 кг), които съвсем спокойно може да използват колана на самата кола.

Изберете столчето за кола за вашето дете, водейки се единствено по-неговите килограми и височина, както и от безопасността, което то предоставя. В online магазин за бебешки стоки и детски столчета Bebeland.net може да намерите столчета от всички групи с различни екстри и аксесоари за кола.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *