Варелни помпи – за какво се нуждаем от тях


Самото име варелни помпи предразполага към транспортирането на флуиди от варели към друг вид съдове. Потребителите могат да избират помпи, които отговарят на размерите на варелите от 150 литра до 1500 литра. Тези съоръжения позволяват преноса на флуиди с различен вискозитет. Работата с помпите не представлява никаква трудност за ползвателите.

В зависимост от флуидите можете да използвате варелни помпи от неръждаема стомана, PP или PVDF. Роторите на помпите са пневматични или електрически, като на вас се пада честа да изберете съответния вид. Положителната страна на варелните помпи се крие във възможността за присъединяване на мотор към тях, което прави работата ви по-лесна.

Как работят варелните помпи?
Трансферът на абразивни, чувствителни, гъсти и прочие вещества се извършва, без никакви затруднения. За това спомагат горе посочените материали и конструкцията на съоръженията. Изпомпването на ниско вискозни и високо вискозни флуиди към варелите не изисква никакви усилия от ваша страна, като за всичко това ще се погрижат гъвкавите и надеждни помпи.

Варелни помпи намират приложение при преноса на продукти от варели към машини за обработка или по-малки съдове. С тях се осъществява транспортиране на минерални масла, разтворители и опасни флуиди. Особено подходящи са за индустриалните нужди на производители и преработватели в различните видове съществуващи промишлености.

Стандартните варелни помпи са предпочитани от хранително-вкусовата и текстилната промишленост, а също така намират място и при фабриките за преработка на химикали. Това са съоръжения с голямо значение за индустриите, които не могат да минат без тяхната помощ.

В обобщение
На последно място, но не и по важност ще напишем, че варелните помпи са предназначени и за домашни потребности. С тях можете да пренасяте гроздова каша, вино и прочие напитки. В мрежата ще попаднете на допълнителна информация за работата с помпите и подробни технически характеристики за продуктите. Запознайте се с всичко това и направете избора си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *