АГ ехограф

АГ ехографът е съвременен апарат, който намира широко приложение в медицината. С негова помощ специалистите могат да правят успешни прегледи на вътрешните полови органи съвсем безболезнено и неинвазивно. Познат е и под наименованието видеозон и ултразвук.

Ехографът е чудесен помощник на акушер-гинеколозите при констатирането и проследяването на бременност. С него лесно може да бъде определен пола на бебето и развитието на плода. Апаратът използва вълни с висока честота, които се насочват до органа, който трябва да бъде изследван.

АГ ехографът се използва успешно за ранна диагностика на опасни болести, появяващи се в половата система. Съществуват варианти 3D I 4D, които дават изследвания орган или плода в триизмерен вариант. Така може лесно да се установи наличието на аномалии и да се вземат навременни мерки.

Използвайки апарата, специалистите лесно могат да диагностицират кисти на яйчниците или да държат под наблюдение матката след евентуален аборт.

Категорично е мнението, че АГ ехографът е напълно безвреден апарат не само за майката, но и за бебето. Препоръчва се ежемесечно провеждане на ехографски прегледи на бременните, за да се следи развитието на плода и навреме да се установи увреждане, ако има такова.

Разбира се, употребата на ехографа не може да бъде ограничена само за изследвания на половата система. Той се използва успешно за наблюдение и диагностициране на заболявания на всички човешки органи, тъй като всичко в човешкото тяло става видимо, благодарение на апарата. Ехографът не работи на принципа на рентгена и е напълно безвреден. Няма проблем, ако се използва често. По никакъв начин не може да увреди здравето на човека.

Факт е, че ехографските апарати непрекъснато търпят промяна. Те се усъвършенстват постоянно, за да могат да отговарят на нуждите на медицината. Сега тези апарати са много по-прецизни от своите предшественици и непрекъснато се подобряват, за да могат да бъдат откривани заболявания и увреждания още по-рано и да се вземат необходимите мерки.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *